19. MAJ 2017 • 13:33ERHVERV/POLITIK

Løkke: DF er ikke racistiske bøller som Ku Klux Klan

Statsministeren kalder det helt skævt at sammenligne DF med Ku Klux Klan, som en eks-K-minister har gjort.

Den tidligere konservative finansminister Henning Dyremose har i Radio24syv sammenlignet Dansk Folkeparti med den ekstremistiske og racistiske bevægelse Ku Klux Klan (KKK) i USA.

Den parallel skulle den tidligere k-profil aldrig have draget, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der blander sig i debatten på Twitter:- Det er helt skævt at sammenligne Dansk Folkeparti med KKK. Bredt forankret, demokratisk parti versus racistiske bøller, skriver Lars Løkke Rasmussen.

Henning Dyremose understregede selv i Radio24syv torsdag, at han var "en lille smule ked af sammenligningen". Han fortalte i programmet om sin ungdom i USA, hvor han oplevede KKK.- Det var nogen, der i høj grad var socialister på den økonomiske politik. Det var de fattige arbejdere. Men de var samtidig hadefulde som bare pokker i forhold til negerne.- Og det er jo lidt det, jeg oplever i Dansk Folkeparti: At de egentlig er blevet socialister i den økonomiske politik, men at de er hadefulde i forhold til specielt de udlændinge, som er muslimer, sagde Dyremose.

Udtalelsen har fået Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til at kræve en klar afstandtagen fra De Konservative:- Man må også seriøst overveje, om en person, der omtaler Dansk Folkeparti på den måde, kan være medlem af Det Konservative Folkeparti.De Konservative har sendt partisekretær Søren Vandsø i byen med en skriftlig kommentar:- Udtalelsen må stå for egen regning, forsikrer han.- Det siger sig selv, at sammenligningen ikke repræsenterer vores syn på Dansk Folkeparti, som vi i øvrigt har et godt og fortroligt samarbejde med.

Henning Dyremose var først arbejdsminister og derefter finansminister under statsminister Poul Schlüter (K) i 1980erne.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

19. MAJ 2018 • 11:51 FOR ABONNENTER

Spillested vil lave om på dødvande i musiklivet

Mest læste