REKORDÅR FOR DANSKE SOMMERHUSUDLEJERE: SOMMERHUSE ER POPULÆRE SOM ALDRIG FØR

SPONSORERET AF PLANET-HUSE.DK

REKORDÅR FOR DANSKE SOMMERHUSUDLEJERE: SOMMERHUSE ER POPULÆRE SOM ALDRIG FØR

Sommerhus, fritidshus, feriehus – findes der et skønnere afbræk fra hverdagen, end en udflugt med overnatning, omgivet af den smukke danske natur? Sommerhuse bliver mere populære hvert år. Vi bygger dem, vi køber dem, og vi lejer og udlejer – og særligt udlejningen af sommerhuse er blevet skyhøj i 2019.
Ifølge Danmarks Statistik har over 1.8 mio. overnatninger i udlejede sommerhuse fundet sted i april 2019. I forhold til april 2018 har de danske sommerhusejere udlejet sine huse i 725.365 nætter mere end sidste år. Det giver en fremgang på hele 65 pct., hvorfor vi kan fastslå, at sommerhusturisme i påsketiden aldrig har være så populær, som i år.
Hvis man sammenligner det samlede antal overnatninger i januar – april 2018 og 2019, er de danske sommerhuse blevet udlejet i 324.668 eller næsten 10 pct. flere nætter, end året før.

Reservationer for 2019 viser mere sommerhusudlejning end i 2018

I april 2019 var der reserveret 381.000 uger i sommerhuse for det kommende år. I forhold til bookingerne på samme tidspunkt i 2018, viser det en fremgang på 8 pct.
Antallet af danske somerhuslejere er steget med 11pct., mens tyske turister, som udgør størstedelen af sommerhuslejere i Danmark, ifølge Danmarks Statistik har vist en 8pct. større interesse i danske sommerhuse i forhold til sidste år.

Sommerhuse bringer flere indtægter til ejerne

Med danske feriehuses stigende popularitet bliver sommerhusejernes lejeindtægter øget som aldrig før. Typiske ugepriser for sommerhusudlejning spænder fra ca. 900 kr. for et lille sommerhus til omkring 48.000 kr. for en stor luksusvilla, et gods eller et stort feriehus med plads til over 40 overnattende gæster.
Som det kan ses hos de største feriehusformidlere i Danmark, indtjener typesommerhuse sine ejere op til 16.000 kr. pr. udlejningsuge. Udlejningspriserne afhænger af sommerhusenes beliggenhed og placering i forhold til havet samt de faciliteter, husejerne har valgt til sine typehuse. Eksempelvis et lille typesommerhus med en swimmingpool koster fra 2.300 kr. om ugen, mens prisen for et typesommerhus med pool, sauna og spa ligger mellem 12.500 kr. og 15.900 kr. for en uge.

Det kan betale sig at bygge et sommerhus i 2019


Ifølge Finans Danmarks data kostede et kvadratmeter sommerhus gennemsnitligt 14.478 kr. i 2018. Til sammenligning var kvadratmeterprisen på et sommerhus 18.000 kr. i 2006. Dvs., priserne er stadig rimelige, og det er et ganske godt tidspunkt at investere i et sommerhus.
Låneforholdene har også ændret sig positivt, og nu kan man belåne 75 pct. af sit sommerhus med realkreditlån. Sammenlignet med de tidligere 60 pct. er det et stort fremskridt og en faktor, som bidrager til sommerhusenes stigende popularitet.
Sidst, men ikke mindst, kan sommerhuse nu finansieres med fastforrentede realkreditlån med renter på kun 2 pct. Kombineret med det rekordhøje antal sommerhusbookinger, som tyder på store lejeindtægter for sommerhusejere, kan man sige, at vilkårene for at finansiere et sommerhus er bedre end på noget andet tidspunkt siden finanskrisen.

Typesommerhuse er den mest populære løsning hos udlejningsbureauer

Typesommerhuse er den mest populære valgmulighed, som du kan finde på samtlige sommerhusformidleres hjemmesider og forskellige sommerhusbyggefirmaer. Hvis du overvejer at investere i et sommerhus for at komme med på udlejningsbølgen, kan et typesommerhus derfor være en af de bedste løsninger.
Disse huse bygges efter arkitekttegnede modeller, som gør projektomkostningerne mindre og byggearbejdet hurtigere. Byggefirmaer kan indrette typpesommerhuse med pools, saunaer, spabade og andre faciliteter, som er særligt eftertragtede blandt turister og kan bruges året rundt.
Eksempelvis Planet Huse, et sommerhusbyggefirma, som bygger de mest populære sommerhustyper blandt turister, tilbyder huse til kvadratmeterpriser fra under den førnævnte Danmarks gennemsnitspris på 14.478 kr. Som tidligere nævnt, kan en uges udlejning af denne type sommerhus indbringe op til 15.900 kr. før skat i lejeindtægter, hvilket er et forholdsvist stort bidrag til finansieringen af sommerhuset.

Mest læste