Allinge swingede i seks dage: De første bands er klar til næste år

15. JUL 2019 • 18:25 • AF HOLGER LARSEN

Allinge swingede i seks dage: De første bands er klar til næste år

– Det er gået rigtig fint. Der har været rigtig mange mennesker. Nok lidt flere end der var sidste år, hvor vi også havde mange besøgende.

Det siger en træt Thomas Augustssen fra aktivitetsgruppen søndag aften, efter at han selv i Pilen bar & bodega om eftermiddagen havde lagt hus til Allinge Jazz- og Musikfestivals sidste koncert – med Gigi, Rask & Taube. Seks dage med masser af jazz – og lidt anden musik – hos de forskellige erhvervsdrivende i Allinge samt på scenen ved havnen var slut.

– Jeg har passet min egen beværtning og har ikke kunnet nå rundt til de andre og har kun været nede på havnen nogle gange. Men jeg ikke hørt andet end positivt om festivalen. Folk har været meget glade, siger Thomas Augustssen.

Jazzfestivalen i Allinge var tæt på at gå i graven, da de tidligere arrangører gav op. Men så tog den nye Aktivitetsgruppe Allinge over. Man fandt et nyt koncept for festivalen, hvor foreningen alene forestår planlægning, organisering og koordinering, hvorefter man lader andre i byen stå for for eksempel salg af mad, drikkevarer og lignende.

Og nu swinger Allinge igen.

Samme koncept i 2020

– Det bliver på samme måde til næste år, siger Thomas Augustssen.

– Jeg har booket de første tre bands til næste år. Det er nogle af dem, vi ved trækker rigtig godt med publikum, og så har jeg lavet aftale med et nyt band til næste år. Det er noget helt andet end jazz. Det er nogle, der var på ferie, og som vi ikke kunne finde plads til i år, tilføjer han.

Thomas Augustssen siger, at det er vigtigt for Allinge også at have andre aktiviteter at byde på, selv om man er vært for Bornholms største trækplaster.

– Folkemødet er godt, men man kan ikke drive en forretning udelukkende på baggrund af det. Man skal stadig ud at hente turister. Jeg omsætter i min egen forretning stadig mere i juli, end jeg gør i juni, hvor vi har Folkemødet, oplyser Thomas Augustssen.

– Man skal lave så mange arrangementer som muligt på Bornholm, så turisterne har noget at gå efter, slutter han.


SENESTE NYHEDER

21. AUG 2019 • 22:38
Kandis spiller til dansegalla
21. AUG 2019 • 19:25 FOR ABONNENTER
Bager Dam søger lærling: Natarbejde er ingen naturlov

MEST LÆSTE BORNHOLM

20. AUG 2019 • 11:41
Snellemark Centret blev evakueret
20. AUG 2019 • 05:53
Han udgiver sin 40. bog
20. AUG 2019 • 08:12
21 bilister kørte for stærkt

Mest læste

19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen

17. AUG 2019 • 17:37SPORT

Point til unge NB’ere