Spar penge på elregningen

SPONSORERET AF NETTOPOWER.DK

Spar penge på elregningen

Det er altid en god idé at prøve at spare på elregningen – Der er mange penge at spare, og rigtig mange måder at gøre det på. Nogle måder er nemmere end du tror, nogle har du aldrig tænkt over og andre måder er helt afgørende for din elregning. Eksempelvis er en elregning i høj grad bestemt af dit elselskab – enkelte selskaber er simpelt nok bare dyrere end andre.
Skift elselskab og spar kroner og øre. Leder du nemlig efter det billigste elselskab – Så vælg et billigt elselskab og spar flere hundrede kroner, så du kan få lidt luft i budgettet.

Gennemgå din el-aftale
Du kan overveje at forhandle dig til en ny og bedre aftale med dit elselskab eller overveje at skifte. I mange tilfælde kan man faktisk få en bedre aftale med dit nuværende elselskab, men hvis det ikke kan lade sig gøre, kan du overveje at skifte elselskab. Du kan også overveje, om det er bedre for dig med en variabel elpris, hvis du har en fast elpris og omvendt.

Beregn og sammenlign dit elforbrug
Tænk over hvor meget el, du bruger derhjemme. Er det over gennemsnittet, eller er det lige på grænsen? Du kan spare store penge uanset hvad. Du kan beregne dit elforbrug for at få en gennemsnitlig pris og se nærmere på dit forbrug. Måske skal du skære ned på forbruget af underholdning, vask eller belysning?
Du kan også som en god tommelfingerregel starte med at sammenligne dit elselskab med andre elselskaber. Sammenlign elpriser og se hvilket tilbud, der har fordele for dig.

Vælg hårde hvidevarer efter energivenlighed
Vi ved, at hvidevarer derhjemme kommer først, når vi taler om elregningen. Vidste du, at du kan vælge hårde hvidevarer med EU’s energimærker. De er mest energieffektive, og giver dig faktisk mulighed for at spare mange penge. Når hvidevarer er nævnt, er det også vigtigt at nedsætte vasketemperaturen på vaskemaskinen og fylde maskinen op så meget som muligt.

Hæng vasketøjet og lad tørretumbleren være
Det er fantastisk så meget, som man kan spare ved at droppe tørretumbleren og hænge vasketøjet. Det er selvfølgelig ikke altid muligt, når det regner og drypper udenfor, men i så vidt omfang, det er muligt, er det en god ide. Du kan gå en ekstra kilometer og hænge vasketøjet indenfor, hvis du har plads – eksempelvis i bryggers eller i stuen, hvis pladsen naturligvis tillader det.

Sluk for lyset og skift til spare-pærer
Denne her har du hørt flere gange, men det er der god grund til. Du kan spare nemt ved at slukke for lyset i de værelser, som du ikke befinder dig i. Der er ingen grund til at have det tændt, hvis du ikke er i det rum, eller hvis dagslyset er nok i sig selv. Derudover kan du også skifte til spare-pærer fra glødepærer. Spare-pærer bruger kun en fjerdedel af strømmen og holder i meget længere tid.


Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet