Her er din hjælp til at opnå succes som selvstændig

SPONSERET AF ATEA.DK

Her er din hjælp til at opnå succes som selvstændig

Det er hårdt at vælge det at være selvstændig som levevej. I hvert fald for de fleste personer. Denne karrierevej bliver ofte forbundet med en arbejdsuge, der langt overstiger de normale 37 timer, men til gengæld også med en enorm grad af fleksibilitet som sjældent findes, hvis man ikke driver sin egen virksomhed. Der findes dog også en række af udfordringer ved at være selvstændig, hvilke nogle har lettere ved at overkomme end andre. I denne artikel vil vi give en hjælpende hånd til dig, der gerne vil opnå succes som selvstændig.

Vælg de korrekte omgivelser
Let’s face it. Tilværelsen som selvstændig er også tit forbundet med ensomhed. Hvis du ikke har ansatte, har du heller ingen kollegaer og selvom du rent faktisk har ansatte, vil du ofte være chefen og her er det svært at opnå samme venskabelige forhold som på en almindelig arbejdsplads.

Af netop den grund, er det helt essentielt for særligt nyopstartede selvstændige at vælge de korrekte omgivelser. Dette indebærer eksempelvis at udskifte hjemmekontoret med et kontorfællesskab, hvor man til daglig arbejder side om side med andre selvstændige i samme situation. Lær dem at kende og spis din frokost med dem – på den måde kan man faktisk hurtigt opbygge et kollegialt forhold, der på mange måder svarer til forholdet mellem lønmodtagerkollegaer.

Der findes utallige muligheder for at leje en kontorplads i et fællesskab som beskrevet med alle faciliteter inkluderet, såsom produkter fra Kingston, kontorstole, skriveborde, kaffe, frokostordning osv.

Netværk
Udover at vælge nogle gode og stabile omgivelser til sin virksomheder, kan man med fordel også melde sig ind i et erhvervsnetværk. Der findes både generelle- og branchespecialiserede netværk. Du kan med fordel deltage i et netværksmøde på prøvebasis inden du melder dig til og på den måde se om det kunne være noget for dig. Et netværk er ikke kun endnu en mulighed for at få skabt et kollegialt forhold til professionelle relationer, men i lige så høj grad en kilde til potentielle leads, der med tiden kan konverteres til kunder.

Fokus på kernekompetencer
Det måske mest vigtige element i sin arbejdsstrategi som selvstændig er at fokusere på sine kernekompetencer. Selvom det eksempelvis kan virke fristende selv at stå for bogføringen er faktum blot, at en bogholder oftest vil kunne klare opgaven langt hurtigere og med færre fejl. På grund af risikoen for fejl kan du rent faktisk risikere, at din revisorregning bliver større, hvis du ikke lader dem stå for bogføringen, eftersom de skal finde rundt i og rette de fejl som du måske selv har lavet.

Hold derfor dit fokus på dine kernekompetencer, der jo samtidig er din indtjeningskilde for virksomheden. På den måde vil du næsten altid allokere din tid godt og på den måde skabe de bedste forudsætninger for, at din virksomhed bliver en succes.


Mest læste