Social sport: Alle kommer på banen, når Åvangsskolen tager til DM
Alle elever kommer til at spille en rolle, når 5.B skal forsøge at vinde DM i høvdingebold. Foto: Åvangsskolen

14. MAJ 2019 • 06:04 • AF JAKOB NØRMARK

Social sport: Alle kommer på banen, når Åvangsskolen tager til DM

23 elever, fire forældre og en enkelt lærer fra Åvangsskolen rejser tidligt tirsdag mod Grenå på Djursland for at deltage i landsmesterskaberne i høvdingebold for skoleklasser.

Klassen er 5.B, og holdet har gjort sig fortjent til turen, efter at det i februar vandt det bornholmske udtagelsesstævne, hvor Kongeskærskolen blev overmandet i finalen.

De første kampe spilles tirsdag aften, og onsdag finder placeringskampene sted. 17 klasser fra hele landet deltager i finalestævnet.

Selv om det nationale mesterskab er på højkant, betyder det ikke, at kun de elever, som er stærkest til at kaste, gribe og springe i sikkerhed, får lov til at spille.

– 5.B har selv sat principperne, så alle i klassen kommer på banen, forklarer deres lærer, Kasper Johansen.

En kamp i høvdingebold består af fire sæt. Syv spillere er på banen ad gangen, så alle i klassen kan komme i aktion i hver kamp.

Til finaleturneringen har 5.B valgt holdnavnet "Bornholmerne". Klassen har fået støtte af Sportsmaster, der har sponseret et sæt spilletrøjer, og Polle Skilte, som har lavet et banner med holdets navn.


• Dansk Skoleidræts høvdingeboldturnering er et undervisningskoncept, der består af et undervisningsmateriale og en skoleturnering.
• Dansk Skoleidræt er arrangør af skoleturneringen for landets 4.-5. klasser.
• Indledningsvis er der blevet spillet mere end 50 lokale stævner. Vinderne gik videre til 15 kredsmesterskaber, hvor finaledeltagerne blev fundet. Herudover har tre skoler fået tildelt et wildcard.
• Turneringen afvikles fra januar til maj 2019 og i år har deltaget over 1500 hold.


I høvdingebold er der syv spillere på banen fra hvert hold. En af spillerne er høvdingen, som står bag modstandernes halvdel.


Piger og drenge dyster på samme hold i DM i høvdingebold.


19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving

19. AUG 2019 • 16:42 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Vil han også købe Bornholm?

Mest læste

19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving