Indsats for mere sosu-personale ser ud til at virke
Foto: Berit Hvassum

12. MAJ 2019 • 20:37 • AF JAKOB MARSCHNER

Indsats for mere sosu-personale ser ud til at virke

88 elever på Bornholm er enten allerede startet eller på vej ind på social- og sundhedsuddannelsen. Det er væsentligt flere end tidligere år og betyder, at Bornholm i år ser ud til at tage skridt fremad i den mangel på sosu-personale, som Bornholm kæmper med.

For at få flere elever ind, afprøver kommunen i år, om det får flere til at starte, hvis elever over 25 år bliver tilbudt voksenelevløn, fra de starter på uddannelsens grundforløb 2. Det ser ud til at virke.

I øjeblikket ønsker 32 personer at starte på sosu-uddannelsens hovedforløb til juli. Det vil kræve, at Social- og Sundhedsskolen opretter 11 pladser flere end de 21, der var lagt op til. Det er skolen og kommunen nu i dialog om.

Nogle elever tager også anden del af sosu-uddannelsen, der gør sosu-hjælpere til sosu-assistenter. Her har regionskommunen skrevet kontrakt med 16, der allerede er startet i januar – og med yderligere 20, der fylder alle pladserne ud på juli-holdet. Desuden venter kommunen, at yderligere 20 vil starte på uddannelsen til sosu-assistent i januar næste år.

”Det betyder, at kommunen samlet set forventer et optag på 88 elever i 2019, hvilket er væsentligt flere end tidligere år. Den foreløbige konklusion på de iværksatte rekrutteringsinitiativer er derfor positiv”, fik socialudvalget i denne uge at vide i en status over initiativerne for at skaffe mere sosu-personale.

Manglen på sosu-personale skyldes først og fremmest, at ungdomsårgangene i disse år bliver mindre samtidig med, at antallet af ældre bliver højere. I ældreplejen betyder det, at muligheden for helhedspleje af de ældre bliver dårligere, at de ældre oplever meget skiftende personale og mange vikarer, ligesom det udfordrer ældreplejen på både kvaliteten og økonomien.

19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving

19. AUG 2019 • 16:42 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Vil han også købe Bornholm?

Mest læste