Det er ikke kun sko, der skal imprægneres

SPONSORERET AF ZEBLA.DK

Det er ikke kun sko, der skal imprægneres

Hvis du nogensinde har ejet et par sko i læder, ruskind eller et tredje pikant materiale, så ved du sikkert allerede, at det er vigtigt at imprægnere skoen, før man begynder at bruge den. Imprægnering beskytter din sko med vind og vejr, og det medfører, at skoen vil bevare et flot udseende i længere tid. Samtidig kan det være med til at forlænge skoens levetid, hvis man er opmærksom på at give den imprægnering fra tid til anden.

Men det er ikke kun sko, der har godt af imprægnering. Imprægnerer man en jakke, kan man genskabe vandtætheden i jakken - så derfor kan det også være en god idé at investere i imprægnering til tekstiler såsom jakker, der skal kunne holde til vind og vejr.

Hvad er imprægnering?
Imprægnering findes i flere forskellige former. Du kender det sikkert allerede som en spray, man bruger, når man imprægnerer sine sko. Men imprægnering findes også i flydende form, som man tilsætter i skyllemiddelskuffen i vaskemaskinen. Imprægnering danner et beskyttende lag på det materiale, der imprægneres.

Imprægnering beskytter således mod vind, vejr og slid.

Hvorfor imprægnerer man?
Imprægnering fungerer som et beskyttende lag, der lægger sig på det materiale, der imprægneres. Når man taler om sko, vil dette ofte gælde sko som sneakers og støvler i skind, læder og ruskind. En imprægnering vil beskytte sko med slid grundet vind og vejr, hvorfor deres levetid forlænges.

Flere typer af jakker kan også med fordel imprægneres. Dette gør dem mere vandtætte og kan gøre materialet mere robust og hårdfør. Herudover kan imprægnering være med til at skabe en vandafvisende og smudsafvisende effekt.

Imprægnering kan både bruges til at genskabe imprægnering, men det kan også bruges på jakker, der ikke er vandafvisende - men som du ønsker, skal være det. Det kunne eksempelvis være en vindjakke eller andet overtøj, som du gerne vil kunne bruge i vådt vejr og regn.

Kan alle jakker imprægneres?
Både tøj, der er fremstillet til at være vandafvisende, samt tøj, der ikke er, kan have godt af en imprægnering - men ikke alle jakker har nødvendigvis godt af en tur i vaskemaskinen.

Før du vælger at imprægnere en jakke, er det derfor vigtigt, at du sørger for at læse vaskeinstruktionerne på jakken eller bukserne, såvel som brugsanvisningen på den imprægnering, du har købt.

Imprægnering bruges ofte i forbindelse med skitøj. Ved at give det en imprægnering kombineret med vask er du med til at forlænge skitøjets levetid såvel som ydeevne. Dette er samtidig med til at bevare og genskabe åndbarheden i tøjet, hvilket er en stor fordel, når man står på ski.

Sådan gør du
Forskellige produkter skal vaskes og imprægneres forskelligt. Det er derfor vigtigt, at du læser vaskeanvisningen på tøjet. Husk også at bruge produkter, der er særligt egnet til at vaske, imprægnere og opretholde funktionelle egenskaber i udendørs beklædning.

Sørg derfor også for at læse brugsanvisningen på imprægneringen - og sørg for at læse den grundigt. På den måde får du det bedste resultat, og du undgår, at du ved et uheld ødelægger din jakke.Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet