Rufus Gifford vil lave folkemøde i USA
Rufus Gifford med sin mand Stephen DeVincent på Folkemødet. Foto: Tommy Kaas

14. NOV 2018 • 20:02 • AF REDAKTIONEN

Rufus Gifford vil lave folkemøde i USA

Den tidligere amerikanske ambassadør Rufus Gifford er fortsat en stor fortaler for Folkemødet. Gifford forlod sin post som amerikansk ambassadør i Danmark, da Donald Trump afløste Barack Obama i Det hvide hus, men han har alligevel siden været med på den politiske festival i Allinge.

– Jeg siger til danskerne, at de skal fejre Folkemødet, siger Rufus Gifford i Go'Morgen Danmark på TV 2.

– Det er altså kun få steder i verden, man kan gå ned ad gaden og tale med statsministeren som helt almindelig borger, siger han.

En stor del af den splittelse, der finder sted i USA, handler om manglende tillid og manglende tilgængelighed til politikerne, mener Rufus Gifford, og med intentionen om at forbedre dét kunne han godt tænke sig, at en slags folkemøde så dagens lys over there.

– Hvis man kunne overføre Folkemødet til USA, ville det være fantastisk, siger Rufus Gifford til TV 2.

– Men det er meget kompliceret, fordi vi er så meget større og mere forskelligt, men måske kan man gøre det regionalt. Jeg vil i hvert fald gerne gøre det i min region, siger han.

– Det kræver en masse arbejde, men jeg brænder virkelig for noget, der kunne blive en slags demokratisk festival, lyder det fra den tidligere ambassadør.

SENESTE NYHEDER

27. MAJ 2019 • 13:33
En halv milliard i minus

MEST LÆSTE BORNHOLM

25. MAJ 2019 • 18:39
10 nye huse på vej til Snogebæk

Mest læste