Guide til efterårsferien: Her har børnene en fest
Foto: Berit Hvassum

17. OKT 2018 • 11:48 • AF MIE MØLBAK

Guide til efterårsferien: Her har børnene en fest

Der er ingen grund til at kede sig, hvis man holder efterårsferie på Bornholm. Her kan man kaste med græskar, fare vild i halmlabyrinter, klappe landbrugsdyr og meget andet. Selvom man mange steder på øen har valgt allerede at takke af for i år, så er der stadig masser af aktiviteter at vælge imellem – særligt for børnefamilier – og tre byer har ligefrem gjort ugen til en fest.

Børnefestival i Hasle

Hasle inviterer traditionen tro til Børnefestival, hvor hygge er nøgleordet. Aktiviteterne foregår i hele Hasle og omegn, hvor man blandt andet kan skære en græskarmand eller prøve at klatre i Ringebakkerne. Derudover byder programmet også på kreativt værksted, loppemarked og åbent landbrug.

Halloween i Gudhjem

Gudhjem har valgt at gå i den helt modsatte retning med deres tema for efterårsferien, nemlig gys og uhygge. Byen er pyntet op til halloween med græskar, hekse og spøgelser, og der er masser af konkurrencer.
Børnene kan også udforske en stor halmlabyrint, fange fede edderkopper eller deltage i bornholmsmesterskaberne i græskarkast.

Kartoffelugen i Aakirkeby

Aakirkeby inviterer til kartoffeluge med masser af aktiviteter for både børn og voksne. Her kan man være med til at grave kartofler op, kåre ugens heldige kartoffel eller fejre efteråret ved en stor kartoffelfest med sang og mad.

Natur Bornholm byder også ind til temaet med kartoffelkunst, -film, -udstilling og -videnskab.
Efterårsferien i Aakirkeby skal dog ikke kun handle om kartofler. Programmet byder også på svampeture, ponyridning og åbent landbrug.

Rovfugle og runesten

Hvis man hverken er til hygge, uhygge eller kartofler, så er der også en række andre steder, der står klar til at underholde bornholmere og turister i ferien. Destination Bornholm anbefaler blandt andet minigolf i BornPark, rovfugleshowet, legelandet Værftet i Nexø, Bornholmertårnet, Bornholms Forsvarsmuseum og klatreparken Til-Tops.

Viking Atletik arrangerer også igen i år sit traditionsrige halloween- og natløb for børn og voksne. Det foregår onsdag aften med start fra Store Torv i Rønne. Der løbes i gågaden, den gamle bydel og gennem smalle passager og bygninger.

Endelig kan nævnes Bornholms Middelaldercenter, der tænder op i ildstederne og sætter stemningen med levende lys i anledning af efteråret. Her kan man lave sin egen runesten, se kanonen blive affyret, lære at skyde med langbue og kæmpe for stormandsgården som væbner.

Middelaldercentret arrangerer også guidede ture på Hammershus for børn og barnlige sjæle.


Fotokonkurrence
Vi vil gerne samle de sødeste, sjoveste og flotteste billeder fra efterårsferien på Bornholm.
Send dit bud til redaktion@bornholmstidende eller www.facebook.com/bornholmstidende.
Vi skal have dit billede senest søndag.
Mandag forærer vi to biografbilletter med popcorn og sodavand til de tre bedste billeder.

SENESTE NYHEDER

20. MAR 2019 • 07:15
DF har fundet sin nye formand
19. MAR 2019 • 19:55 FOR ABONNENTER
Rekordår i brugsen

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. MAR 2019 • 09:00
Restaurant i Allinge til salg

Mest læste