Bornholmslinjen vil sende mere fragt med Express 1

12. OKT 2018 • 12:29 • AF REDAKTIONEN

Bornholmslinjen vil sende mere fragt med Express 1

Bornholmslinjen har været genstand for kritik for ikke at tage nok fragt med fra Ystad mod Rønne. Torbens Transport har været blandt dem, der ikke har kunnet få nok gods med på hurtigfærgen, og som har måttet bruge penge på at sende trailere, der blev leveret til Ystad, til Køge.

Nu åbner Bornholmslinjen for, at man kan medbringe mere end de syv løstrailere i døgnet, som man ellers først mente, at man skulle fragte.

– Efter møde i Trafikkontaktrådet den 13. september blev der åbnet for flere lastbiler på morgenafgangene til og fra Ystad.

– På vej ind i lavsæsonen med mindre trafik kommer der nu yderligere muligheder for at booke lastbiler, busser, vogntog eller sættevogne op til tre måneder frem på afgange, hvor der forventes ledige pladser på Rønne-Ystad, lyder det fra rederiet.

En opgørelse af godsmængderne i den første måned for Bornholmslinjen viser ifølge rederiet, at næsten 12 procent flere løstrailere er blevet overført med godsfærgen Hammershus på Rønne-Køge end i samme periode året før.

Samlet er antallet af løstrailere på begge ruter steget med fem procent, fortæller Bornholmslinjen.

– Vi er meget tilfredse med at kunne hæve godsmængden i vores allerførste måned på Bornholm. Det viser, at vores strategi med at indsætte en helt ny fragt- og passagerfærge har været rigtig, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

– Opgaven med at få fragt til og fra Bornholm er kompleks, og der er mange interesser inden for gods. Fragterhvervet på Bornholm har blandt andet efterspurgt muligheder for i god tid at reservere gods med hurtigfærgen udover den sene fragtafgang, lyder det fra Bornholmslinjen.

17. AUG 2019 • 15:39 FOR ABONNENTER

Anlægsstop dæmper aktiviteten i byggeriet på Bornholm

17. AUG 2019 • 14:19 FOR ABONNENTER

Nedrivning er i høring

17. AUG 2019 • 13:55 FOR ABONNENTER

Sammenstyrtede bygninger bliver fjernet

Mest læste