Winni til EU: Sæt mere af til yderområder

9. AUG 2018 • 13:38 • AF JAKOB MARSCHNER

Winni til EU: Sæt mere af til yderområder

Mindst 35 procent af midlerne fra EU’s strukturfonde bør øremærkes til yderkommuner. Det skriver borgmester Winni Grosbøll (S) i regionskommunens høringssvar om nye EU-forordninger for den såkaldte samhørighedspolitik.

EU har lagt op til, at mindst seks procent af pengene fra regionalfonden skal gå til byudvikling. Det får Winni Grosbøll til at notere, at en målrettet indsats for landområder faktisk hænger bedre sammen med, hvad EU tidligere har sagt, at man gerne vil opnå.

”Vi undrer os over, at der ikke er et tilsvarende fokus på de områder, der i modsætning til byernes udvikling er fremhævet i selve traktatteksten for EU s Samhørighedspolitik (art. 174). Her fremhæves det, at samhørighedspolitikken især skal tage hensyn til områder med naturbetingede eller demografiske ulemper af permanent art, og der henvises blandt andet til øer og landdistrikter”, skriver borgmesteren.

Derfor foreslår Winni Grosbøll, at EU overtager den kurs, som Danmark indtil for få år siden selv fulgte, når penge fra EU’s strukturfonde skulle fordeles i Danmark.

”Bornholms Regionskommune foreslår, at der i lighed med at de danske strukturfondsprogrammer i perioden 2006-2013 øremærkes mindst 35 procent af strukturfondsmidlerne til yderkommuner”, skriver borgmesteren.

Winni Grosbøll fortæller samtidig, at hun også ser ”en lang række positive elementer” i EU’s første udspil. For eksempel at EU lægger op til mere focus på at bruge locale udviklingsstrategier og lokale aktionsgrupper (LAG).

SENESTE NYHEDER

18. JUN 2019 • 19:48 FOR ABONNENTER
Folkemøde-mast ødelagde tv-billeder
18. JUN 2019 • 18:11 FOR ABONNENTER
Samarbejde redder sankthans - Rønnes bålfest genopstår

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. JUN 2019 • 08:52
Lyn var årsag til brand
17. JUN 2019 • 13:15
Brud på vandledning

Mest læste