Magnus Cort fik for lidt energidrik og gik kold på brostenene: En katastrofe, siger ekspert
Foto: Astana

16. JUL 2018 • 12:40SPORT • AF TOMMY KAAS

Magnus Cort fik for lidt energidrik og gik kold på brostenene: En katastrofe, siger ekspert

Magnus Cort måtte slippe kaptajn Jakob Fuglsang, da søndagens hårde brostensetape i Tour de France gik ind i sin afgørende fase.

Årsagen var, at den 25-årige bornholmer gik sukkerkold på brostenene. Det siger han i et interview med DR, hvor han forklarer, at hans hold, Astana, løb tør for den energidrik, rytterene normalt har i flaskerne.

– Vi går ellers meget systematisk til tingene, så alt er regnet ud med point. Jeg havde bare ikke lige fået at vide, at jeg havde en tredjedel af, hvad jeg plejer at indtage. Så efter to timer gik klappen fuldstændig ned. Derefter ramte jeg muren, siger Magnus Cort til DR.

Og det er en katastrofe, mener TV 2 Sports cykelekspert Chris Anker Sørensen. Til tv2.dk siger han, at der bare skal være styr på den slags, når man er til Tour de France.

– Du bliver nødt til at få spist og drukket, og det her er et godt eksempel på, at det ikke er noget, man skal undervurdere, siger Chris Anker Sørensen.

Han peger ifølge TV 2 på, at det er svært at forstå, hvordan et hold som Astana kan løbe tør for for energidrik.

– Normalt har man en aftale om, at der er en 'soigneur', der står med vand, og en, der står med energidrik. Første mand står med vand, anden mand står med energidrik, fordi nogle ryttere gerne vil have vand, nogle vil helst have energidrik. Måske er det dér, den er gået galt, siger Chris Anker Sørensen til tv2.dk.

– Så det kan være, at begge soigneurs har stået med vand, eller at Cort har taget den forkerte flaske, lyder ekspertens forklaring.

Mest læste