Ombudsmand: Kommunalt ansatte fik ikke mundkurv på under kommunalvalget

20. JUN 2018 • 15:03 • AF REDAKTIONEN

Ombudsmand: Kommunalt ansatte fik ikke mundkurv på under kommunalvalget

Folketingets Ombudsmand mener ikke, at Bornholms Regionskommunen indskrænkede sine ansattes ytringsfrihed under kommunalvalget sidste år.

Det slår ombudsmanden fast i dag.

Det skriver P4 Bornholm.

Ombudsmanden gik ind i sagen tilbage i november 2017, da fagforbundet FOA kritiserede kommunaldirektør Peter Lofts beslutning om, at de offentligt ansatte ikke måtte bruge deres arbejdstid på at deltage i eksempelvis tv-programmer, så længe valgkampen op til kommunalvalget stod på.

TV 2/Bornholm blev under valgkampen afvist i at lave en reportage fra en social- og sundhedsassistents arbejdsdag, og DR P4 Bornholm fik heller ikke lov til at sende en valgdebat fra et plejehjem på øen.

Men nu konkluderer ombudsmanden altså, at der ikke var tale om en indskrænkelse af de offentligt ansattes ytringsfrihed:

- Medarbejderne har hele tiden haft frihed til at udtale sig på egne vegne, og det er det afgørende. Det, kommunaldirektøren har udtalt sig om, er alene, at medarbejderne ikke på vegne af regionskommunen skulle deltage i tv-programmer under valgkampen, siger Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensentil P4 Bornholm.

Men ombudsmanden påpeger, at regionskommunen godt kunne have håndteret situationen bedre.

Han havde nemlig gerne set, at kommunen havde understreget over for medarbejderne, at de altså godt måtte tale med pressen på egne vegne.

Kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune, Peter Loft, er tilfreds med dagens afgørelse:

- Man bliver altid ked af, når ens handlinger giver anledning til den slags klager. Jeg har altid ment, at jeg på ingen måde var i konflikt med de ansattes ytringsfrihed, siger Peter Loft til P4 Bornholm.

Kommunaldirektøren vil i fremtiden gøre det klart for de ansatte, hvilke rettigheder de har, og hvilke regler, der er for interviews og tv-arrangementer på regionskommunens ejendomme:


SENESTE NYHEDER

18. MAR 2019 • 20:49
Pas på glatte veje
18. MAR 2019 • 17:08 FOR ABONNENTER
Teatret skal bygges om for mindst 15 millioner
18. MAR 2019 • 14:04 FOR ABONNENTER
Lea Wermelin: Så må vi jo sammenligne med Leonora
18. MAR 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. MAR 2019 • 15:20
Express 1 aflyst mandag morgen

Mest læste