Netto jubler over faldende salg: Pantposerne virker
Arkivfoto

14. JUN 2018 • 07:23 • AF REDAKTIONEN

Netto jubler over faldende salg: Pantposerne virker

Erfaringerne fra de første to måneder med pantposer i Netto-butikker på Fyn viser, at forbrugerne benytter deres poser flere gange og forbruger mindre plastik. Således er faldet af plastikposerne faldet med over 10 procent, hvilket er præcis det, som har været hensigten med pantposerne.

Det er sjældent, at en butikskæde glæder sig over et faldende salg. Men det er ikke desto mindre tilfældet i Netto, lyder det i en pressemeddelelse.

Supermarkedet indførte først pant på poserne på Fyn, inden Bornholm denne sommer er kommet med som det andet sted i landet, hvor ordningen testes.

– Vi kan se et ganske markant fald i salget af vores plastikposer, hvilket er meget glædeligt. Det indikerer, at forbrugerne har forstået og i endnu højere grad genbruger de poser, de køber hos os. I Netto er det er vores klare og langsigtede mål, at vi vil medvirke til at minimere den plast, der er for meget af, og vi er kommet godt fra land, siger Michael Løve, direktør i Netto.

Det er Netto og Salling Group, der har lanceret pantposerne i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden, og Bo Øksnebjerg, generalsekretær i Verdensnaturfonden, er også meget tilfreds med de foreløbige resultater, siger han ifølge pressemeddelelsen:

– Danskerne sender et klart signal om, at vi vil gå forrest i kampen mod al den unødvendige plastik, der kvæler naturen omkring os. Nu køber vi kun poserne, når vi virkelig har brug for dem. Og vi genbruger dem mange gange, før de er så slidte, at vi leverer dem tilbage igen. Færre poser i omløb, betyder færre poser i naturen. Så WWF's og Nettos pantposer tegner til at blive en succes. Det er en god dag for verdens dyreliv.

SENESTE NYHEDER

24. JUN 2019 • 16:27 FOR ABONNENTER
Mange gode fund på genoplivet loppemarked
24. JUN 2019 • 15:24 FOR ABONNENTER
Se billederne: Italiensk trafikkaos på Nørresand
24. JUN 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER
Mandagens leder: Med verden for fødderne
24. JUN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. JUN 2019 • 08:21
16-årig åbner ny isbar i Rønne
23. JUN 2019 • 09:07
Ny optiker på vej

Mest læste