Kommunen sender omstridt trafikløsning i udbud
Foto: Berit Hvassum

18. JUN 2018 • 05:44 • AF HENRIK NIELSEN

Kommunen sender omstridt trafikløsning i udbud

En af de senere års mest omdiskuterede anlægsopgaver i Rønne er blevet sendt i udbud af Bornholms Regionskommune. Det drejer sig om den trafikløsning, kommunalbestyrelsen har valgt for Campus Bornholm og Åvangsskolen, og som mange beboere i kvartererne omkring de to skoler er utilfredse med.

På sin hjemmeside skriver kommunen, at den udbyder en opgave vedrørende tilpasning af trafikanlæg i forbindelse med åbningen af Campus Bornholm i Rønne i offentlig licitation. Det nye Campus får mange nye studerende, og i den forbindelse er det politisk besluttet at ændre på de eksisterende trafikanlæg i området med henblik på at optimere trafiksikkerheden og fremkommeligheden, forklarer kommunen.

For at komme i betragtning til opgaven skal interesserede entreprenører kunne dokumentere erfaring med tilsvarende opgaver i forbindelse med afgivelse af deres tilbud. Det skal ske i form af to referencer for arbejde udført i løbet af de seneste fem år.

Referencerne skal omfatte anlæg af afvandings-, belægnings- og brolægningsarbejder samt trafikafvikling, og de skal som minimum oplyse projektnavn, bygherre, opgavens størrelse, entrepriseform samt beskrivelse af tilbudsgivers ydelser og tilbudssum.

Udbudsmaterialet kan rekvireres ved henvendelse til regionskommunen inden den 18 juni, hvor det sendes til de firmaer, der har efterspurgt det. Opgaven går til dem, der afleverer det billigste tilbud.

Via Trafik Rådgivning er tilknyttet som rådgiver. Det var Via Trafik Rådgivning, der udarbejdede det omdiskuterede løsningsforslag, som kommunalbestyrelsen endte med at godkende stort set uændret.


Projektets omfang
Anlægsarbejdet omfatter i hovedtræk følgende dele:
• Forlængelse af Smallesund mod Østre Ringvej samt etablering af et T-kryds her.
• Ombygning af krydset Østerled/Smallesund.
• Etablering af en ny dobbeltrettet sti med videre på Merkurvej.
• Ombygning af krydsområdet Borgmester Nielsens Vej/Smallesund.

SENESTE NYHEDER

20. FEB 2019 • 08:37SPORT
Landstræner som 72-årig
20. FEB 2019 • 06:24 FOR ABONNENTER
BUPL: Bedre kultur kræver mere end uddannelse

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. FEB 2019 • 08:29
Stjålet bil fundet udbrændt

Mest læste