Kokkelandsholdet vender tilbage til Folkemødet: VM-testen kan smages
Pressefoto

10. JUN 2018 • 14:32 • AF REDAKTIONEN

Kokkelandsholdet vender tilbage til Folkemødet: VM-testen kan smages

Kokkelandsholdet og Dansk Ø-ferie åbner under Folkemødet en pop up-restaurant kun med brug af råvarer fra de danske øer. Begivenheden fungerer desuden som optakt til VM.

Menuen kommer blandt andet til at stå på marmoreret saltet torsk fanget i Langelandsbælt, gratineret jomfruhummer fra Læsø og langtidstilberedt grisenakke fra den økologiske Lollands-gris, som netop er blevet tildelt Det Danske Gastronomiske Akademis Hædersdiplom.

Restauranten med navnet Ø-Mad vil igen i år pege i retning af det høje kulinariske niveau på de danske øer.

– Således henter mange af de københavnske gourmetrestauranter en lang række af sine råvarer på netop øerne. Men kokkelandsholdet har også et andet mål med tilberedningen af ø-mad under Folkemødet, oplyser Dansk Ø-ferie i en pressemeddelelse.

– Udover at servere alskens lækkerier fra de danske øer kommer vi til at bruge Folkemødet som forberedelse til VM i Luxembourg i november. Vi har en ambition om, at både junior- og seniorudgaven af kokkelandsholdet og cateringlandsholdet skal på medaljeskamlen, så derfor skal vi have helt styr på samarbejdet i køkkenet. Det betyder også, at vi sigter efter at præstere vores absolut ypperste på Folkemødet, og det vil i høj grad kunne smages, lover direktør for kokkelandsholdet Sten Slot.

VM-konkurrencen er stor, idet flere af de 40 deltagende nationer har etableret kokkelandshold, som lever af at lave mad for deres land, mens de danske kokke ikke modtager løn for deres indsats. Ikke desto mindre vandt både seniorudgaven af det danske kokkelandshold samt cateringlandsholdet bronze ved OL i 2016, ligesom juniorlandsholdet fik en femteplads, hedder det i pressemeddelelsen.

Men først og fremmest handler det altså om maden på Folkemødet, og Lindy Kjøller fra Dansk Ø-ferie lægger ikke skjul på, hvilken betydning kokkelandsholdets deltagelse har for øerne.

– Det er i høj grad et kvalitetsstempel, at kokkelandsholdet lader sig kæde sammen med gastronomien på de danske øer, og det giver mening i den forstand, at begge dele er ren verdensklasse. I sidste ende skal arrangementet understøtte de mange dygtige fødevareproducenter på øerne og dermed være med til at skabe vækst, jobs og udvikling i nogle af Danmarks yderområder, siger Lindy Kjøller.

SENESTE NYHEDER

23. JUN 2018 • 16:06 FOR ABONNENTER
Bornholmere kan man ikke sælge hvad som helst
23. JUN 2018 • 12:19 FOR ABONNENTER
Tiden løb fra Villa Smart: Det intelligente hus er solgt
23. JUN 2018 • 10:00NAVNE
Dødsfald
23. JUN 2018 • 09:57 FOR ABONNENTER
Cykelsti hænger i tynd tråd

MEST LÆSTE BORNHOLM

22. JUN 2018 • 08:47
Tyv snuppede en højtaler
22. JUN 2018 • 06:19 FOR ABONNENTER

Nyt ambitiøst program: Iværksættere kan få superkræfter

21. JUN 2018 • 21:15 FOR ABONNENTER

Leder: Så er det op på cyklen, Bornholm

21. JUN 2018 • 20:33

Sankthans i Østerlars er reddet

Mest læste