Mange har skrevet under for at redde bizzen: Det er vigtigt for fleksibiliteten
Foto: Jens-Erik Larsen

16. MAJ 2018 • 12:11 • AF JAKOB MARSCHNER

Mange har skrevet under for at redde bizzen: Det er vigtigt for fleksibiliteten

”Kære Bornholmslinjen, vi håber med denne underskriftsindsamling at gøre jer opmærksom på, hvor stor betydning Færgebizzen har for såvel bornholmere som turister.”

Sådan forklarer Janne Petersen fra Hørsholm, hvorfor hun har taget initiativ til at samle underskrifter ind for at bevare færgebizzen, efter at Bornholmslinjen overtager færgesejladsen til Bornholm i september.

Det foregår på hjemmesiden skrivunder.net, hvor Janne Petersen selv satte den første signatur den 22. april. Siden da har næsten 300 fulgt hendes eksempel.

”En færgebizz giver mulighed for den fleksibilitet, som er så vigtig, når man bor på en ø og er afhængig af færge (eller fly) for at komme til og fra øen. Vi ses til september - forhåbentlig med en kombineret færge- og brobizz, som vi kender den i dag”, fortsætter Janne Petersen sin hilsen til Bornholmslinjen.

Fast pris og fleksibilitet er vigtigt
Pendlere og hyppige besøgende med familie på Bornholm fylder godt op blandt de i øjeblikket 256 underskrivere. Mange beskriver sig som storforbrugere af færgebilletter til Bornholm. Mange lægger også vægt på både den faste pris og den fleksibilitet, som færgebizzen giver.

Birgitte Nielsen fra Gudhjem begrunder sin underskrift med, at hun som erhvervsdrivende ofte har brug for at ændre sin færgebillet. Muligheden for at ændre billetten med kort varsel er også vigtig for adskillige andre underskrivere. Brit Rasmussen fra Viby Sjælland kalder bizzens fleksibilitet ”nødvendig for at beholde Bornholms pendlere”.

Birte Olesen fra Rønne fortæller, at færgebizzens fleksibilitet var med til at få hende og hendes familie til at flytte tilbage til Bornholm. Og lidt mere kontant er Janne Andersen fra Allinge.

”Fordi det i den grad er ret og rimeligt, at vi bornholmere kan komme væk fra øen for rimelige penge uden at kende rejsetidspunkt mange måneder inden”, fortæller hun sammen med sin underskrift.

”For at nogle få ikke skal hamstre de billige billetter, med en bizz blir det mere retfærdigt”, skriver Renate Hendriksen fra Rønne.

”Det er af stor betydning for Bornholm og bornholmernes mulighed for at rejse når de vil og kan. Både fastboende og dem, der har sommerhuse”, begrunder Mie Hjort fra Hasle.

Vil du også skrive under for at bevare færgebizzen, så foregår det på skrivunder.net.

17. APR 2019 • 15:46 FOR ABONNENTER

Nexø Havn tror på overskud i datterselskab

17. APR 2019 • 14:16 FOR ABONNENTER

Investorer sætter frist for et nyt kulturhus

17. APR 2019 • 13:55

Politiet efterlyser cykel

Mest læste

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm

14. APR 2019 • 07:50 FOR ABONNENTER

Corts styrke ligger på sofaen