Bornholms største boligområde får et løft
Foto: Jens-Erik Larsen

10. DEC 2017 • 09:45 • AF HENRIK NIELSEN

Bornholms største boligområde får et løft

Nordparken i den nordlige del af Rønne er Bornholms største boligområde.

Sammenlignet med resten af Bornholm er området kendetegnet ved en beboersammensætning, som har en betydelig social, beskæftigelsesmæssig, økonomisk og uddannelsesmæssig slagside.

Derfor søsætter den almene boligorganisation Bo42 et boligsocialt projekt i Nordparken først i det nye år.

I korte træk går projektet ud på at skabe rammer og tiltag i Nordparken og det omkringliggende lokalsamfund, der øger sammenhængskraften, social og psykisk trivsel i Nordparken.

Projektet skal understøtte, at flere beboere i området får en uddannelse og kommer i beskæftigelse.

Endelig skal det understøtte forældres mulighed for at drage omsorg for og hjælpe deres børn til et liv præget af trivsel.

Det skal ske i samarbejde med beboerne og to boligsociale medarbejdere, som er tilknyttet projektet.

Sammen med regionskommunen har Bo42 søgt og fået tilsagn fra Landsbyggefonden om tilskud til et fireårigt boligsocialt projekt i Nordparken, som består af i alt 27 boligblokke og har cirka 600 beboere.

Tilsagnet forudsætter kommunalbestyrelsen godkendelse af projektet, og regionskommunens politiske system har netop taget hul på behandlingen af sagen.

Over den fireårige periode beløber de samlede udgifter sig til tæt på syv millioner kroner. Deraf finansierer Landsbyggefonden 75 procent, hvilket svarer til 5.200.000 kroner. Resten af pengene kommer fra Bo42 og Bornholms Regionskommune. Kommunen bidrager med 978.000 kroner, hvilket efterlader 781.000 kroner til Bo42.

SENESTE NYHEDER

21. OKT 2018 • 09:45 FOR ABONNENTER
Analyse: At gøre det populære rækker ikke for Venstre

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste