Specialisten Martin Toft har store problemer i feltet
Martin Toft Madsen på hårdt arbejde på tirsdagens etape til Kalundborg. Foto: Tommy Kaas

13. SEP 2017 • 13:10SPORT • AF TOMMY KAAS

Specialisten Martin Toft har store problemer i feltet

Når han sætter sig i sadlen på enkeltstartscyklen og skal ud i kampen mod uret, er ingeniøren fra BHS-Almeborg Danmarks bedste.

Men når det handler om at sidde trygt og godt i et stort felt og være med i den positionskamp, som kan være hård og ubarmhjertig i et cykelløb som PostNord Danmark Rundt, så er det en ganske anden sag.

Det fortæller sportsdirektør Christian Andreasen om BHS-Almeborgs stjernerytter Martin Toft Madsen, der i disse dage er cykelholdets store håb til en topplacering i klassementet ved Danmarks største sportsbegivenhed.

Men skal det lykkes, så skal Martin Toft finde nye kvaliteter frem.

– Nej, han er ikke god, siger Christian Andreasen direkte adspurgt til Tofts evner i feltet.

– Men han bliver bedre og bedre. For tre år siden var det helt galt, men det er stadig ikke rigtig godt. Det er ikke som at se nogle af de andre, som virkelig kan køre i et felt. Der har han sine udfordringer.

På første etape missede Martin Toft Madsen de forreste og måtte inkassere et tidstab på godt et minut.

Meget mere skal han helst ikke tabe, hvis han stadig vil have en mulighed for at køre sig godt op i klassementet, når der er enkeltstart på fredag.

– Nu sætter vi holdet til at passe på ham, men Toft skal også selv holde sig til, lyder taktikken fra sportsdirektøren.

– Gør han ikke det, er det ikke sådan, at vi sender fire mand ned for at hente ham op. Det bliver også op til ham selv at sidde sammen med sine holdkammerater.

PostNord Danmark Rundts anden etape afvikles i dag på Fyn, hvor der bydes på regn- og blæsevejr foruden de fynske bakker og godt 180 kilometers cykelløb.

Mest læste