Livline på vej til fire byer, der er blevet sat skakmat
Foto: Berit Hvassum

20. AUG 2017 • 06:26 • AF HOLGER LARSEN

Livline på vej til fire byer, der er blevet sat skakmat

Et bornholmsk samarbejdsprojekt mellem fire lokalsamfund har gode muligheder for at komme med i projektet ”Landsbyklynger”, og det er projektet med størst mulighed for at skabe en forandring i den måde, vi tænker lokalsamfund på.

Det mener Carsten Blomberg Hansen, afdelingsleder i DGI Lokaludvikling.

Han var i denne uge i Klemenskerhallens cafeteria for at fortælle medlemmer af øens borgerforeninger om kampagnen ”Landsbyklynger”, som DGI står for i samarbejde med Realdania og Lokale- & Anlægsfonden.

Helt specifikt var arrangementet målrettet de fire indlandsområder, hvor borgerforeningerne har besluttet sig for at indlede et samarbejde:

Klemensker, Rø, Aarsballe og Nyker.

– De har en helt klar dagsorden. De befinder sig midt på øen, de er blevet glemt, er bagud, sat skakmat. Jeg tror, de har en god chance for at lykkes, for kommunen vil også gerne have, at der bor nogle mennesker midt på øen. Man har en fælles dagsorden, siger Carsten Blomberg Hansen.

Et projektforløb er på cirka halvandet år. Man får tilknyttet en proceskonsulent til at inspirere, motivere og drive processen. Kommunen bidrager med finansiering (75.000 kroner), deltager i møder og sparring.

Kommunen skal også være repræsenteret i styregruppen.

SENESTE NYHEDER

24. NOV 2017 • 16:51
Sådan ser regionsrådet ud
24. NOV 2017 • 16:49 FOR ABONNENTER
Black friday har stadig ikke overtaget Bornholm
24. NOV 2017 • 14:30 FOR ABONNENTER
ASG og Stig Rossen i bragende succes
24. NOV 2017 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste