Fredag rammer festival Nexø for femte gang
Til Håndværkerfestivalen rykker håndværkerne ud i gaderne og viser deres arbejde. Foto fra tidligere år. Foto: Jens-Erik Larsen.

15. AUG 2016 • 14:25NEXØ • AF ELISABETH KROGH

Fredag rammer festival Nexø for femte gang

Fredag eftermiddag kan man igen møde tømrere, elektrikere og murere i midtbyen langt efter fyraften. Håndværkerne rykker nemlig ud til den årlige Håndværkerfestival i Nexø. Det er 5. gang, festivalen afvikles.

Erhvervsgruppe Øst står bag ideen om en Håndværkerfestival med konkurrencer og arbejdende stande, der i år holdes fredag den 19. august i tidsrummet 12.00-17.00 i midten af Nexø på Torvet og i gaderne omkring.

Ideen startede i 2012, hvor håndværkerne for første gang for en enkelt eftermiddag rykkede ud i Nexøs gader for at vise, hvad de har at byde på, svare på spørgsmål og måske hente en lille ordre hjem.

I år er der dog lidt færre deltagere, oplyser Mikkel Skot Hansen, Erhvervsgruppe Øst. Det skyldes, at de erhvervsdrivende ganske enkelt har travlt.

– Byen har travlt, og mange virksomheder har svært ved at rive en dag ud af kalenderen. Mange virksomheder i byen melder om stor fremgang, men det er jo positive problemer. Vi er derfor lidt mindre end sidste år, men set up’et er på samme niveau, siger Mikkel Skot Hansen.

Håndværkerfestivalen falder på et tidspunkt, hvor byen har været fyldt med turister, og hvor ØstersøJazzfestivalen og havefesten ved Ferskesø samlede mange tusinde mennesker.

Udover en række deltagende virksomheder og butikker, så er der hoppeborg til børnene. Kaffe og Kringle på standene, konkurrencer, præmier og underholdning ved Jacob Noreen.

Mest læste

13. JUL 2019 • 19:49 FOR ABONNENTER

Træneren savner opbakning til Nexøs nye projekt