Bornholm et skridt tættere på hurtigt bredbånd

26. AUG 2014 • 08:13 • AF BNB

Bornholm et skridt tættere på hurtigt bredbånd

Bornholmerne er nu kommet et skridt nærmere etableringen af lynhurtige internetforbindelser.

Partierne bag vækstaftalen fra sidste år har sendt installeringen af højhastighedsbredbånd på Bornholm i udbud.

Regeringen og aftalepartierne bag vækstaftalen fra efteråret 2013 - Venstre, Dansk Folkeparti, de Konservative og Liberal Alliance - har besluttet sig for sende etableringen af højhastighedsbredbånd på Bornholm i udbud. Det oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet i en pressemeddelelse.

»Bornholmerne kan se frem til et markant løft i adgangen til hurtigt bredbånd, som kan bidrage til øget vækst og udvikling på Bornholm ­ det gælder både borgere, virksomheder og sommerhusejere på øen,« siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i pressemeddelelsen.

Der er afsat 60 millioner kroner til opgaven, som skal gå til det selskab, der hurtigst muligt kan opfylde regeringens bredbåndsmålsætning. Udbudsrunden bliver indledt i august og vil løbe til november 2014, hvorefter det endelige valg vil ligge klar i slutningen af året.

Ifølge ministeriet vil buddet, »der giver den største dækning med høje hastigheder så tidligt som muligt« modtage støtten.

Bornholm ligger i dag væsentligt under landsgennemsnittet, når man ser på den samlede dækning med højhastighedsbredbånd. Erhvervs- og Vækstministeriet stiller som krav til det nye bredbånd, at der kan leveres hastigheder på 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload senest i 2020.


SENESTE NYHEDER

21. NOV 2017 • 15:20 FOR ABONNENTER
Fire unge tilbyder indkøb og levering af varer i Nyker
21. NOV 2017 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. NOV 2017 • 06:15
Afstemning: Hvem vinder valget?

Mest læste