Nordisk naturpoesi indtager New York
Hanne Støvring har atelier i Gudhjem.

17. AUG 2013 • 15:00LOKAL KULTUR • AF TOVE LAURSEN

Nordisk naturpoesi indtager New York

Mandag den 19. august åbner Nordic Expressions i galleriet Gateway, TriBeCa i New York. Der er tale om en dansk-amerikansk satsning, og Hanne Støvring, der har atelier i Gudhjem deltager som en af ni udvalgte nordiske kunstnere.

Udstillingen er kulminationen og start på et nyt dansk-amerikansk kunst-projekt Nordic Artwork/www.nordicartwork.com, og Hanne Støvring oplyser, at hendes værker blev afskibet til New York for en måned siden. Selv er hun på vej til New York for at deltage i åbningen på mandag.

Hanne Støvring har som nævnt atelier i Gudhjem, og hun opholder sig på øen i perioder jævnt fordelt hen over året.

- Jeg arbejder, maler og udstiller i Gudhjem, og det har jeg gjort de sidste ti år. Og jeg elsker øen, stemningen, lyset, farverne, poesien, fornemmelserne, fortæller Hanne Støvring, der iøvrigt henviser til en bog, der ledsager udstillingen.

Her har tidligere museumsdirektør Allis Helleland har skrevet om Hanne Støvrings kunst, og hun beskriver kunstneren som hørende til den unge generation af bornholmermalere.

- Sommer efter sommer har hun siddet i klipperne, på græsset, ved vandet - men mest af alle steder i sit atelier i Bryggerstræde i Gudhjem og malet det nordiske lys og alle livshistorierne og relationerne i skær af sol, måne og stjerner.

Allis Helleland henviser iøvrigt til andres beskrivelse af Hanne Støvring.

»Med sit intense sanseapparat oplever hun naturscenerierne. det blåhvide vibrerende lys, det skiftende vejrlig, den intime ro, og farvenuancerne over hav og himmel. Hun fanger de usynlige stemninger... Faktisk er hendes malerier som en slags romantiske drømmebilleder - et stykke naturpoesi i vidunderlige isblå, hvide, grågule og blågrønne, rosa og violette nuancer, hvor figurer kun lader sig ane som udviskede konturer i tusmørket, og som tager farve efter himlen i den lyse sommernat«.

- Det er Bornholm, som er hjem for Hannes inspiration, sitrende streg og særlige lys, fortsætter Allis Helleland, der i bogen oplyser, at når Hanne Støvring ikke maler, så er det drømmejobbet på Statens Museum for Kunst som ansvarlig for fundraising og partnerskaber, der sluger hendes tid.

Hun har dog også fundet tid til at tage turen til New York, og hun giver selv udtryk for, at hun glæder sig.

- Det er et stort fantastisk projekt. Og jeg er pivstolt af at være blevet udvalgt.

Til alle, der ikke lige har mulighed for at runde »det store æble«, så kan det oplyses, at Hanne Støvrings værker hver sæson ses hos Galleri Schlotfeldts Glasdesign i Gudhjem, Brøddegade 22.

Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 - Klik her

Hammershus Fairtrade Concert

Fotograf: Berit Hvassum
Hammershus Fairtrade Concert 2013

Se alle billeder...

13. OKT 2019 • 17:23 FOR ABONNENTER

'Det bliver Danmarks flotteste motorbane'

13. OKT 2019 • 16:25 FOR ABONNENTER

En dag med saft og kraft

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet