Traditionsrigt stævne er tæt på rekord

Traditionsrigt stævne er tæt på rekord
I 2018 deltog 139 spillere i Smashercup i Aakirkeby Hallerne. Året efter var der 297, og i år er der 250 deltagere. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
BADMINTON | AAKIRKEBY | 15. OKT 2021 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
BADMINTON | AAKIRKEBY
15. OKT 2021 • 05:30

250 skal deltage i weekendens Smashercup i Aakirkeby Hallerne. Langt de fleste kommer ovrefra og skal sove på liggeunderlag og i sovepose på den lokale folkeskole.

Forberedelserne til årets store badmintonstævne i Aakirkeby Hallerne - Smashercup - er nu ved at være på plads, og stævnet tegner allerede til at blive en ubetinget succes.

Smashercup er blevet afviklet siden 1990, og i år er det med det næststørste antal deltagere nogensinde. Der deltager i alt 250 badmintonspillere fra 25 forskellige klubber, hvoraf de 16 er fra bornholmske klubber. De resterende er tilrejsende fra sjællandske klubber. Den største enkeltgruppe kommer fra Jernløse, som har tilmeldt i alt 45 personer.

– Vi er lidt stolte af, at vi stadig kan trække unge badmintonspillere til vores badmintonbaner i weekenden op til efterårsferien. Det kræver lidt planlægning og en del frivillige hænder, men det giver alt sammen mening, når man ser alle de glade børn give den fuld gas på banerne, fortæller turneringsleder Henrik M. Eriksen fra Team Smashercup i en pressemeddelelse.

Han opfordrer samtidig alle bornholmere til at lægge vejen forbi Aakirkeby Hallerne.

– Så kan man ved selvsyn se blomsten af den danske badmintonungdom gå til stålet på banerne, siger han.

Stævnet varer fra lørdag til søndag, og de fleste af gæsterne ovrefra har valgt at sove på luftmadras og i en sovepose på den lokale folkeskole.

2019 var rekordåret

Stævnet blev, som så mange andre arrangementer, aflyst i 2020 på grund af corona. Der er altid en risiko for at folk finder på nye gode aktiviteter, når man aflyser, og det er derfor en ydmyg og meget taknemmelig turneringsleder, Henrik Eriksen, der har svært ved at skjule sin stolthed over det flotte deltagerantal.

– Vi har i mange år haft en trofast kerne af klubber, der har taget turen til Bornholm og været rigtig glade for den hyggelige stemning, vi skaber omkring stævnet. I 2018 gav vi alle de tilrejsende trænere og ledere en lille peptalk og opfordrede dem til at sprede historien om vores stævne i deres nærområde, og det gav pote. Vi gik fra 139 spillere i 2018 til 297 i 2019, og nu har 250 fundet vej til Smashercup i 2021. Det er vi meget glade for og også lidt stolte af, siger han.

I alt skal der afvikles 810 kampe på de 11 baner. Da mange af spillerne spiller i flere rækker, kræver det et godt overblik at lægge et kampprogram. Udover den faste kerne af erfarne hjælpere, er der indkaldt ekstra mandskab i år. Det skal sikre at stævnet bliver præcis lige så godt og hyggeligt som det plejer. Rygtet om det hyggelige stævne, hjælper da også Team Smashercup, når de skal ud og kapre frivillige.

– Vi klager ikke. Der er heldigvis mange, der har lyst til at give nap med, også selvom mange er Tordenskjolds soldater. Det betyder helt sikkert noget, at det også er hyggeligt, og at gæsterne roser konceptet så meget, som de gør. Det er sjovt at være en del af en succes, fortæller turneringslederen.