USA: Vi opfordrer ikke Ukraine til at angribe mål i Rusland

6. DEC 2022 • 21:34UDLAND

Der har de seneste to dage været meldinger om angreb mod russiske baser. Den slags vil USA ikke tilskynde.

USA vil "ikke opfordre" Ukraine til at angribe mål i Rusland.

Sådan lyder det, efter at der mandag og tirsdag har været angreb mod russiske baser. Mandag blev tre personer angiveligt dræbt i et angreb.

Ukraine har ikke taget skylden for angrebene, og USA har heller ikke placeret skyld. Men tirsdag understreger det amerikanske udenrigsministerium alligevel, at det ikke vil tilskynde, at der bliver udført angreb i Rusland.

Det siger Ned Price, der er talsmand i ministeriet.

- Vi vil ikke hjælpe Ukraine med at angribe uden for dets grænser. Og vi vil ikke opfordre Ukraine til at angribe uden for dets grænser.

- Alt, hvad vi gør, og alt, hvad resten af verden gør for at hjælpe Ukraine, handler om at forsvare Ukraines uafhængighed, siger Ned Price.

Det var et angreb mod en militær luftbase nær byen Rjazan sydøst for Moskva, der mandag ifølge Rusland kostede tre personer livet.

Derudover blev en luftbase cirka 730 kilometer sydøst for Moskva ramt.

Tirsdag er en flybase i den russiske Kursk-region nær Ukraine også blevet ramt af et droneangreb. Der har ikke været nogen meldinger om dræbte.

Ned Price fra udenrigsministeriet pointerer tirsdag, at USA ikke har givet Ukraine våben med det formål, at de skal bruges i Rusland.

- Vi har været meget tydelige om, at de skal bruges til forsvar, lyder det.

Angrebene mod russiske luftbaser kommer efter uger med omfattende russiske luftangreb over Ukraine. Angrebene har blandt andet ramt vigtig ukrainsk infrastruktur og medført store strømnedbrud på tværs af landet.

Rusland invaderede Ukraine for over ni måneder siden.

Det skete, da præsident Vladimir Putin i de tidlige morgentimer 24. februar meddelte, at han havde sat gang i en "særlig militær operation".

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU