Trump-selskabs finanschef erkender sig skyldig i skattesnyd

18. AUG 2022 • 18:19UDLAND

Allen Weisselberg erkender skattesnyd for 1,7 millioner dollar og ventes nu at vidne mod Trump Organization.

En mangeårig højtstående medarbejder i Trump Organization, den tidligere finansdirektør Allen Weisselberg, har erklæret sig skyldig i skattesnyd.

Det skriver nyhedsbureauet AP torsdag.

Weisselberg har erkendt at have snydt for 1,7 millioner dollar (12,4 millioner kroner). Han skal blandt andet have snydt i forbindelse med huslejen til en lejlighed i Manhattan og i forbindelse med leasing af to Mercedes-biler.

Weisselberg har torsdag også indgået en aftale om, at han skal vidne mod Trump Organization, når den skal i retten i oktober.

Selskabet er anklaget for at hjælpe Weisselberg og andre højtstående ansatte med at undgå at betale skat. Det skal blandt andet være sket ved, at de ikke har indberettet den korrekte løn til myndighederne.

Den tidligere præsident Donald Trump er ikke selv anklaget i sagen.

Weisselberg erklærede sig torsdag skyldig i alle 15 anklagepunkter mod ham. Det skete som en del af en aftale, han havde indgået med anklagerne.

For anklagerne giver det et rygstød frem mod sagen i oktober.

Det siger Alvin Bragg, der er distriktsanklager i Manhattan i New York, i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Den her aftale implicerer direkte Trump Organization i en række kriminelle aktiviteter. Den påkræver også Weisselberg at give et uvurderligt vidneudsagn i den kommende retssag, lyder det.

Ifølge aftalen, som Weisselberg har indgået, skal han afsone fem måneders fængselsstraf på Rikers Island-fængslet i New York.

Der er dog mulighed for, at han kan blive løsladt efter 100 dage.

Weisselberg har arbejdet for Trump i omkring et halvt århundrede.

Han forlod posten som finansdirektør, da han blev anklaget for skattesvindel. Han er dog stadig på lønningslisten som rådgiver.

Trump Organization blev grundlagt i 1927 af Donald Trumps far og farmor og består blandt andet af en række ejendomme og hoteller.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU