To teenagere mister livet efter uroligheder på Vestbredden

9. OKT 2022 • 03:01UDLAND

En kvindelig israelsk soldat og to palæstinensiske teenagere har mistet livet i uroligheder omkring Jerusalem.

Israelske styrker har lørdag dræbt to palæstinensiske teenagere i kampe på Vestbredden.

Det oplyser embedsmænd fra det palæstinensiske selvstyre ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En bevæbnet palæstinenser har ligeledes skudt og dræbt en israelsk soldat i Jerusalem, oplyses det fra israelsk side, skriver nyhedsbureauet.

Ifølge politiet åbnede palæstinenseren ild mod israelske sikkerhedsstyrker ved en sikkerhedspost ved indgangen til en palæstinensisk flygtningelejr i udkanten af Jerusalem nær Vestbredden.

Det var en kvindelig soldat, som blev dræbt, lyder det fra israelske myndigheder.

Tidligere blev det oplyst, at israelske sikkerhedsstyrker havde besvaret skud fra palæstinensere i Jenin på Vestbredden. Det skulle være sket under en operation for at anholde en person fra gruppen Islamisk Jihad.

Det palæstinensiske sundhedsministerium har oplyst, at to personer på 16 og 18 år blev dræbt i den forbindelse. 11 blev såret.

Den palæstinensiske selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, har fordømt drabene.

Indtrængningen i byen Jenin er de seneste af sin slags og vidner om, at graden af sikkerhed svinger meget på Vestbredden, mens et valg i Israel nærmer sig 1. november.

Den stigende vold på Vestbredden, hvor palæstinenserne har delvist selvstyre, har været en af de værste udviklinger i årevis med omkring 80 dræbte palæstinensere, herunder både civile og militære personer.

FN's specialkoordinator for fredsprocessen i Mellemøsten, norske Tor Wennesland, siger, at han er foruroliget over volden og opfordrer til mere rolige tilstande.

Urolighederne finder sted kort før den jødiske helligdag Sukkot, der varer syv dage og tiltrækker tusindvis af besøgende til Jerusalem.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU