Passager sigtes efter påkørsel af norsk anti-islamisk leder

3. JUL 2022 • 15:38UDLAND

To kvinder fulgte efter leder af anti-islamisk gruppe, der brændte en koran af i et vejkryds.

Begge kvinder, som var i den bil, der lørdag påkørte en anti-islamisk leder i Norge, er blevet sigtet. Chaufføren blev sigtet lørdag, og en passager er sigtet søndag.

De er sigtet efter en voldsbestemmelse om grov kropsskade, skriver norsk TV2 søndag eftermiddag.

Påkørslen skete på motorvej E6 i nærheden af Oslo.

En video af hændelsen viser, at lederen af "Stopp Islamiseringen av Norge" (Sian), Lars Thorsen, blev påkørt flere gange. Der var fire andre i bilen.

Det skete, kort tid efter, at de fem havde brændt en koran af i et vejkryds. Politiet mener, at der er en forbindelse til påkørslen.

Ingen af de fem personer i bilen kom noget alvorligt til under påkørslen.

En af de fem blev kørt til behandling på et hospital. De øvrige blev undersøgt af en læge.

Men politiet ser med alvor på sagen.

- Det kan blive aktuelt at udvide sigtelsen, men det er for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt. Efterforskningen er i en indledende fase, siger politiadvokat Aase Schartum-Hansen til det norske medie VG.

Sian-leder Lars Thorsen sagde lørdag til VG, at han og de øvrige i bilen var på vej væk fra en politisk markering, hvor de havde brændt en koran af.

Videobilleder viser, at Sian-lederen øjensynligt brænder en koran af i et vejkryds, og der opstår en anspændt stemning på stedet, før Lars Thorsen og hans følge kører videre.

De bliver forfulgt af en personbil, som flere gange kører ind i Sian-lederens bil, før de kommer ud på motorvej E6.

Der var to kvinder i bilen, som kørte ind i bilen med Lars Thorsen. De var begge til stede i vejkrydset, og den ene kvinde tog den udbrændte bog med ind i bilen, før de satte efter den anden bil.

Sian skulle oprindeligt holde en markering uden for Stortinget i Oslo lørdag, hvor det også var planen at afbrænde en koran.

Denne markering blev dog standset af politiet med den begrundelse, at trusselsniveauet er hævet efter et masseskyderi i den norske hovedstad sidste weekend.

Norsk politi oplyser til Dagbladet, at de to sigtede nægter sig skyldige.

/ritzau/NTB

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU