Israel besvarer palæstinensisk raket med luftangreb mod Gaza

2. FEB 2023 • 04:39UDLAND

Israel har udført et luftangreb mod Gaza, efter at palæstinensere sendte en raket ind i Israel.

Israel har natten til torsdag modsvaret et palæstinensisk raketangreb med et luftangreb over Gaza, som ligger ved kysten til Middelhavet.

Det skriver flere nyhedsbureauer, heriblandt Reuters og franske AFP.

Billeder fra angrebet viser ild og røg i det tætbefolkede Gaza, efter at Israel udførte en aktion mod det, som det blandt andet hævder er en "våbenfabrik".

Angrebet kom som modsvar på en raket med kurs mod Israel, som blev skudt ned af det israelske missilskjold, Jernkuplen, onsdag.

Ingen har taget ansvaret for raketangrebet mod Israel, men det israelske militær hævder, at der er tale om et angreb fra den islamistiske bevægelse Hamas, som kontrollerer store dele af kystområdet i Gaza.

Raketangrebet medførte ingen direkte skader, omend israelske myndigheder ifølge avisen The Times of Israel oplyser, at en kvinde faldt og slog sig, da hun løb mod et beskyttelsesrum.

Ifølge Reuters er der heller ikke meldt om nogen alvorligt tilskadekomne ved angrebet i Gaza.

Den væbnede fraktion af den palæstinensiske bevægelse Den Demokratiske Front for Palæstinas Befrielse melder ifølge Reuters i de tidlige morgentimer torsdag, at det har modsvaret det israelske luftangreb med nye raketangreb.

Angrebet er ligeledes et modsvar på "den systematiske aggression" mod palæstinensiske fanger i israelske fængsler, hævder bevægelsen.

Angrebene frem og tilbage sker, bare kort efter at den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, aflagde besøg i Mellemøsten tidligere på ugen.

USA har gentagne gange for nylig opfordret til, at parterne nedtrapper konflikten.

Blinken understregede desuden USA's støtte til FN's tostatsløsning, der dikterer, at Israel og Palæstina skal være to forskellige stater.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU