Flashdance-sanger Irene Cara er død

26. NOV 2022 • 14:03UDLAND

80'er-ikonet Irene Cara, der især er kendt for soundtracket til filmen "Flashdance", er død i sit hjem i USA.

Den amerikanske sanger og skuespiller Irene Cara er død i sit hjem i den amerikanske delstat Florida. Hun blev 63 år.

Det oplyser hendes publicist, Judith Moose, i et opslag på Irene Caras egen Twitter-profil ifølge de britiske medier Metro og The Sun.

Irene Cara var især kendt for kæmpehittet "What a Feeling", som var soundtrack til den romantiske 80'er-film "Flashdance".

- Det er med dyb sorg at jeg, på vegne af hendes familie, meddeler Irene Caras dødsfald. Den Oscar-vindende skuespiller, sanger, sangskriver og producent gik bort i sit hjem i Florida, står der i opslaget.

- Irenes familie har bedt om ro, mens de bearbejder deres sorg. Hun var en smuk, begavet sjæl, hvis arv vil leve videre i hendes musik og film.

Årsagen til Irene Caras død kendes endnu ikke, fremgår det af opslaget.

Irene Cara modtog en Oscar og to Grammy-priser for soundtracket til "Flashdance", som hun både indspillede og var med til at skrive.

Foruden det store pophit er hun blandt andet kendt for at have spillet med i musicalfilmen "Fame".

Udover at have optrådt på det hvide lærred har Irene Cara medvirket i en række musicals på Broadway i New York og i flere tv-serier.

Irene Cara voksede op i bydelen Bronx i New York som den yngste af fem søskende. Hendes far var fabriksarbejder og saxofonist og kom fra Puerto Rico, mens hendes mor havde amerikansk-cubansk baggrund.

Af opslaget på Irene Caras Twitter-profil fremgår det, at der vil blive planlagt en mindeceremoni for hendes fans.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU