Fem raketter angiveligt afsendt mod amerikansk base i Syrien

22. APR 2024 • 06:38UDLAND

Mindst fem raketter blevet affyret mod en amerikansk militærbase i Syrien. Det skulle være sket fra lastbil.

Mindst fem raketter er søndag blevet affyret fra den irakiske by Zummar mod en amerikansk militærbase i det nordlige Syrien.

Det oplyser to irakiske sikkerhedskilder til nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet mod amerikanske soldater er det første siden februar, hvor iransk-støttede grupper i Irak stoppede deres angreb mod amerikanske styrker.

Det står endnu ikke klart, hvem der står bag angrebet.

Til Reuters siger en amerikansk embedsmand, at et jagerfly fra den amerikanske koalition i Syrien har ødelagt et raketsystem. Det er ifølge den unavngivne embedsmand sket i selvforsvar, efter meldinger om et "fejlslagent raketangreb" nær militærbasen.

Kilden tilføjer, at ingen amerikanske ansatte blev såret i hændelsen.

Meldingerne kommer, dagen efter at den irakiske premierminister, Mohammed Shia al-Sudani, vendte tilbage fra et besøg hos USA's præsident, Joe Biden, i Det Hvide Hus.

To sikkerhedskilder samt en officer i forsvaret har oplyst, at en affyringsrampe fastgjort på bagsiden af en mindre lastbil blev parkeret i Zummar, som ligger på grænsen til Syrien.

Lastbilen gik efterfølgende i brand, samtidig med at jagerfly befandt sig i luftrummet derover.

- Vi kan ikke bekræfte, at lastbilen blev bombet af de amerikanske jagerfly, medmindre vi undersøger det, har en embedsmand fra forsvaret udtalt på betingelse af anonymitet.

Irakiske styrker er blevet indsat i området som led i eftersøgningen på gerningspersonerne, der formodes at være flygtet fra området i et andet køretøj.

Det har en embedsmand fra Zummar med kendskab til sikkerhedssituationen oplyst.

Meldingerne om angrebet kommer efter et større angreb på en militærbase i Irak lørdag, hvor en irakisk soldat mistede livet.

Styrkens øverstbefalende hævder, at der her var tale om et angreb, mens forsvaret siger, at undersøgelser viser, at ingen fly befandt sig i luften på tidspunktet for hændelsen.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU