Ukrainske energianlæg meldes ramt under russisk angreb

27. APR 2024 • 14:15UDLAND

To er blevet dræbt, og mindst ti er sårede under russiske missilangreb i Ukraine. Kraftværker er beskadiget.

Et stort missilangreb fra Rusland har forårsaget skader på fire kraftværker i Ukraine, melder ukrainske embedsmænd lørdag.

Det skriver nyhedsbureauet AFP, som rapporterer om to dræbte og mindst ti sårede.

Ukraines energiminister, German Galushchenko, siger, at angrebene især var rettet mod regionerne Dnipropetrovsk i det centrale Ukraine og de to vestlige regioner Lviv og Ivano-Frankivsk.

Ifølge Dtek, der er Ukraines største private energiselskab, er der store skader.

- Virksomhedens materiel er blevet alvorligt beskadiget. I øjeblikket forsøger medarbejdere at afhjælpe konsekvenserne af angrebet, skriver Dtek i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Virksomheden bekræfter, at der er tilskadekomne, men oplyser ikke, hvor mange der er blevet såret.

I Dnipropetrovsk har det ukrainske luftforsvar lørdag nedskudt 13 russiske missiler, siger regionens guvernør, Serhij Lysak.

- Desværre kunne vi ikke undgå konsekvenser. Energianlæg i både Dnipropetrovsk og Kryvyj Rih er beskadiget, og der er udbrudt brand, siger han.

Han fortæller desuden, at vandforsyningen blev afbrudt i byen Kryvyi Ri.

Siden den 22. marts har Rusland optrappet angrebene på den ukrainske energisektor. Varme- og vandkraftværker og anden energiinfrastruktur har nærmest dagligt været udsat for angreb.

Embedsmænd oplyser, at Ukraine i forbindelse med de mange angreb den seneste måned har mistet omkring 80 procent af landets varmeproduktion og 35 procent af dets vandkraftkapacitet.

Energisektoren i landet var allerede inden den 22. marts svækket efter angreb sidste vinter.

På trods af mildt forårsvejr i Ukraine de seneste uger kan den ukrainske energiforsyning ikke følge med. Landets regering har derfor indført planlagte strømafbrydelser i flere regioner.

Lørdag meldes der også om angreb den anden vej.

I den russiske Krasnodar-region er der i byen Slavjansk en større brand på et olieraffinaderi, som ifølge selskabet bag anlægget er delvist ude af drift.

Det skyldes et mistænkt ukrainsk droneangreb.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

8. MAJ 2024 • 05:59UDLAND
Rusland angriber Kyiv og Lviv