Dommer bedt om at undersøge Trumps ansatte i dokumentsag

9. DEC 2022 • 00:44UDLAND

Kilder fortæller Washington Post, at justitsministeriet har bedt en dommer tage stilling til Trumps ansatte.

Det amerikanske justitsministerium har bedt en føderal dommer om at tage stilling til, om tidligere præsident Donald Trumps ansatte har udvist foragt for retten ved ikke at imødekomme en stævning om at returnere alle klassificerede dokumenter i hans varetægt.

Det skriver avisen Washington Post torsdag. Washington Post har deres oplysninger fra unavngivne personer med kendskab til sagen.

Distriktsdommer Beryl Howell har endnu ikke holdt en høring eller truffet en afgørelse, skriver Washington Post.

Hovedtemaet i sagen er, at Trumps juridiske hold gentagne gange har afvist at udpege en værge for dokumenterne. Værgen skal underskrive et dokument om, at alt klassificeret materiale er blevet leveret tilbage til den amerikanske regering.

Trumps side mener, at det er et uretfærdigt krav, skriver Washington Post.

Anmodningen fra justitsministeriet er ikke tilgængelig for offentligheden. Det amerikanske justitsministerium har afvist at kommentere oplysningerne i Washington Post.

En talsmand for Trump siger, at den tidligere præsidents advokater "fortsætter med at samarbejde og være transparente", mens han beskriver efterforskningen af Trump som en "heksejagt".

Justitsministeriet i USA undersøger, hvorvidt Trump har brudt loven ved at beholde dokumenter fra regeringen, efter at han forlod præsidentposten i 2021.

Nogle af dokumenterne var markeret som tophemmelige.

Trump, der i november meddelte, at han vil forsøge at blive præsident i 2024, står over for en række juridiske problemer.

Justitsministeriet i USA efterforsker også hans forsøg på at få resultatet fra præsidentvalget i 2020 omstødt. I delstaten Georgia bliver den tidligere præsident undersøgt for hans angivelige forsøg på at få sit nederlag i staten omstødt.

Tirsdag blev Trumps firma desuden dømt skyldig i skattesvindel.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU