Det sner ved Hollywood-skiltet under sjælden vinterstorm

26. FEB 2023 • 04:47UDLAND

Indbyggere i Sacramento er blev frarådet at rejse på grund af en vinterstorm, der bringer både sne og regn.

Næsten 85.000 hjem og forretninger i og omkring Los Angeles er uden strøm i kølvandet på en voldsom vinterstorm lørdag.

I højtliggende dele af Los Angeles i den amerikanske delstat Californien har der været sne, mens voldsom regn og hagl har ramt lavtliggende egne.

I det sydlige Californien er der et "sjældent tilfælde af koldt vejr og storm", siger Bryan Jackson, der er meteorolog ved National Weather Service (NWS), som er en amerikansk myndighed, der laver vejrudsigter.

Befandt man sig fredag i Hollywood, var der mulighed for et ganske sjældent syn, da der faldt sne ved det ikoniske Hollywood-skilt.

Området er ellers kendt for solrige dage og palmetræer.

Lørdag lokal tid har NWS advaret om spredte regnbyger og tordenstorme, der vil forårsage regn, hagl og sne.

I det nordlige Californien ventes storbyen San Francisco at blive ramt af rekordlave temperaturer lørdag.

NWS har advaret borgere i delstatshovedstaden Sacramento mod at rejse mellem søndag og onsdag på grund af voldsom regn og sne.

Flere dele af den motorvej, der fører ud af Los Angeles i nordlige retning, er lukket, fordi vejbanerne er oversvømmede.

Bryan Jackson forklarer, at det er et stort lavtrykssystem, der er drevet over USA fra Arktis, der er skyld i det for delstaten usædvanlige vejr.

Søndag ventes en ny storm at ramme delstaten. Den kan føre til vindstød på op til 80 kilometer i timen - godt 22 meter i sekundet - i Sacramento Valley, mens der kan komme vindstød på op til 112 kilometer i timen - over 31 meter i sekundet - i Sierra Nevada-bjergene

Nationalparken Yosemite er lukket frem til onsdag på grund af forholdene.

Selv inden denne vinterstorm har Californien haft en usædvanlig regnfuld og kold vinter. Tidligere på vinteren har der været en voldsom storm, der førte til oversvømmelser i staten, der ellers ofte er plaget af tørke og skovbrande.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU