Busser med migranter blev læsset af ved Kamala Harris' bolig

26. DEC 2022 • 01:13UDLAND

Op mod 130 asylansøgere blev kørt fra Texas i busser til Washington D.C., hvor de blev sat af i frostgrader.

Busser fyldt med migranter blev over julen kørt til vicepræsident Kamala Harris' bolig i Washington D.C., hvor migranterne blev sat af i frostgrader.

De mange busser var kørt fra den sydvestlige grænse i delstaten Texas.

Det oplyser nødhjælpsorganisationer, der arbejder med migranter, søndag.

I alt blev mellem 110 og 130 asylansøgere, mange af dem familier med børn, sat om bord på busser af embedsmænd i Texas. Det fortæller Tatiana Laborde, der er administrerende direktør for nødhjælpsorganisationen Samu First Response i Washington D.C.

Hun fortæller, at nødhjælpsorganisationer var blevet informeret om migranternes rejse telefonisk. Derfor stod nødhjælpsarbejdere lørdag aften lokal tid klar med tæpper, da de ankom.

Migranterne blev herefter transporteret til en nærliggende kirke i Capitol Hill-kvarteret.

Det har ikke været muligt for nyhedsbureauet Reuters at få en kommentar fra Texas-guvernør Greg Abbotts kontor, om hvorvidt migranternes transport var koordineret af delstatens myndigheder.

Den republikanske guvernør, som er en højlydt kritiker af præsident Joe Biden-administrationens immigrationspolitik, har sammen med flere andre republikanske guvernører tidligere transporteret migranter til demokratisk-kontrollerede byer i det nordlige USA.

Texas har transporteret tusindvis af migranter til Washington, New York City og Chicago som en del af det, kritikere har kaldt et stunt midt i en national debat om de mange migranter, der ankommer til USA's sydlige grænse.

Ifølge Tatiana Laborde fra Samu First Response er ni busser med migranter blevet sat af i Washington i løbet af den seneste uge.

I september landede to fly med knap 50 migranter fra Texas på den velhavende ferieø Martha's Vineyard i Massachusetts.

Migranterne blev angiveligt lokket dertil under falske forudsætninger.

Floridas guvernør, republikaneren Ron DeSantis, tog efterfølgende ansvaret for de to flyvninger. Samtidig kritiserede han Bidens håndtering af de mange migranter, der på ulovlig vis krydser grænsen fra Mexico til USA.

Det Hvide Hus kaldte migrantflyvningerne et politisk stunt.

Ron DeSantis ses som en potentiel præsidentkandidat i 2024.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU