Regn giver overraskelser i Formel 1-comeback i Kina

19. APR 2024 • 10:29SPORT

Regnen sørgede for, at Lando Norris kunne snuppe en sjælden pole position i Formel 1-sprintløb.

Regnen væltede ned over banen i Shanghai, da Formel 1-kørerne fredag sloges for at få den bedste tid i kvalifikationen til lørdagens sprintløb, og det fik konsekvenser.

Verdensmesteren Max Verstappen (Red Bull) lavede flere fejl i det våde føre og måtte nøjes med fjerdepladsen.

Lando Norris (McLaren) satte bedste tid og begynder løbet foran Lewis Hamilton (Mercedes) og Fernando Alonso (Aston Martin).

Formel 1 er tilbage i Kina for første gang siden 2019, og Kevin Magnussen (Haas) så også ud til at nyde comebacket.

Mens det stadig var tørt, kørte danskeren sig videre fra Q1 og skal lørdag indlede sprintløbet fra position nummer 12 - lige foran sin teamkammerat, Nico Hülkenberg.

Hjemmebanehelten Guanyu Zhou overraskede i sin Kick Sauber-racer og kørte sig ind som nummer 10.

Det er første gang i år, at der er sprintløb på programmet. Formatet lever for fjerde sæson i træk og er skabt for at fremprovokere løb, der i forhold til hovedløbene er knap så prægede af pitstop-strategier.

Der er således ikke nogen pitstop, og derfor handler det blot om at smide sømmet i bund i de cirka 100 kilometer, som et sprintløb rummer. De baner, der lægger asfalt til sprintløb, udmærker sig ved gode overhalingsmuligheder.

I kvalifikationen fredag var Kevin Magnussens første tid i Q1 ikke voldsomt imponerende, men lige før lukketid satte han den tiendebedste tid.

I Q2 forventede man, at regnen ville begynde at dale over banen, og derfor hastede alle kørere hurtigt ud for at sætte en tid.

Her leverede Kevin Magnussen en rigtig god tid, som betød, at han altså sluttede foran sin holdkammerat Nico Hülkenberg, som ellers plejer at være stærkere i kampen mod uret.

I Q3 var Max Verstappen på vej mod bedste tid, da han lavede en fejl i sidste sving og kørte af banen. Det åbnede for konkurrenterne, og Lando Norris greb muligheden for en sjælden pole position.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU