Nyt Ikast-kollaps sender Odense tæt på DM-semifinaler

17. APR 2024 • 22:57SPORT

Odense hentede en Ikast-føring på syv mål halvvejs og nærmer sig en gruppesejr i DM-slutspillet.

Efter en forrygende sæson er håndboldkvinderne fra Ikast røget ind i et formdyk på det værst tænkelige tidspunkt i sæsonen.

Føringer er blevet smidt væk både i Champions League og Kvindeligaen på det seneste, og det har kostet nederlag. Onsdag aften smed man en føring på syv mål mod Odense Håndbold og tabte 27-28.

Det betyder, at Odense er oppe på syv point i slutspilsgruppen efter tre af de seks runder. Ikast har fire point og deler andenpladsen med København Håndbold, som onsdag slog Viborg HK ude med 38-31. De to bedste hold går i semifinalerne.

At Ikast kom fra en periode med skuffende resultater var ikke til at se fra kampens start. Ikast spillede med stort overskud og med stor kreativitet, som Odense slet ikke kunne matche.

Allerede efter ti minutter måtte Odense-træner Ole Gustav Gjekstad tage timeout ved 3-5. Men det hjalp ikke det store.

Fynboerne lavede alt for mange fejl i begge ender af banen, og anført af en velspillende Simone Petersen rykkede midtjyderne yderligere fra på måltavlen.

Efter 20 minutter forsøgte Gjekstad igen med en timeout, da Ikasts forspring var oppe på 12-6. Det satte en lille prop i nedturen, men han kunne ikke forhindre, at hjemmeholdet var bagud 10-17 ved pausen.

Om der blev talt med store bogstaver eller fundet en sjælden trylledrik i fynboernes omklædningsrum, vides ikke. Men det var et fuldstændigt forvandlet Odense-hold, som kom ud efter pausen.

Mie Højlund skruede tempoet op i angrebet, og Irma Schjött i Ikast-målet blev skudt i sænk. Samtidig lukkede Althea Reinhardt helt af i den anden ende.

Markéta Jerábková, som scorede fire mål på fire forsøg i første halvleg, brændte fem ud af fem på godt syv minutter efter pausen.

Det tog Odense otte minutter at neutralisere gæsternes føring. Otte minutter inde i anden halvleg var 10-17 blevet til 17-17.

Herfra blev det en helt tæt kamp, men det store selvtillidsskift blev afgørende.

Ikast kunne ikke finde vej gennem Reinhardt, mens Højlund og Andrea Aagot Hansen storspillede i den anden ende og førte Odense til sejr.