NBA-spiller udelukkes på livstid for ulovlig gambling

17. APR 2024 • 23:56SPORT

Toronto Raptors-spilleren Jontay Porter er blevet straffet hårdt og kommer ikke til at spille flere NBA-kampe.

I NBA slås der hårdt ned på at bryde basketligaens regler om gambling.

Det fik Toronto Raptors-spilleren Jontay Porter at mærke, da han onsdag blev udelukket på livstid for blandt andet at spille på NBA-kampe.

En efterforskning af sagen har vist, at 24-årige Porter brød ligaens regler ved at videregive fortrolige oplysninger til sportsgamblere.

Desuden har han i en eller flere kampe undladt selv at spille på grund af gambling, og han har selv spillet på kampe i NBA. Det oplyser NBA.

NBA-chefen Adam Silver havde på forhånd varslet, at der ville blive slået hårdt ned på den slags. Og det er der blevet.

- Der er ikke noget, der er vigtigere end at beskytte integriteten af NBA-turneringen for vores fans, vores hold og alle, der har med sporten at gøre.

- Derfor bliver Jontay Porters åbenlyse overtrædelser af reglerne mødt med den strengeste straf, forklarer Adam Silver.

Ifølge NBA spillede Porter kun tre minutter for Toronto Raptors, da holdet tabte hjemme til Sacramento Kings 20. marts. Han sagde til holdet, at han ikke følte sig godt tilpas.

Inden kampen havde Porter afsløret fortrolige informationer om sit helbred til en person, der spillede på NBA. Det var Porter vidende om ifølge NBA's efterforskning.

Derudover spillede en anden person 80.000 dollar på noget, hvor Porter skulle underpræstere. Det ville have givet en gevinst på 1,1 million dollar, men gevinsten blev ikke udbetalt, da spillet blev vurderet til at være mistænksomt.

NBA har også fundet frem til, at Porter mellem januar og marts spillede mindst 13 gange på NBA-kampe på en anden persons konto og vandt 22.000 dollar.

Porter er noteret for 26 kampe for Toronto Raptors i denne sæson. I gennemsnit har han scoret 4,4 point. Han spillede senest en kamp 22. marts.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU