Lokal styregruppe har dør på klem for ny amerikaner i Esbjerg

28. APR 2024 • 09:33SPORT

Lokal styregruppe vil under de rette betingelser gerne samarbejde med en ny amerikansk investor i Esbjerg fB.

Den lokale styregruppe, som gerne vil overtage ejerskabet af den økonomisk trængte 2.-divisionsklub Esbjerg fB, har ført flere samtaler med den amerikanske rigmand David Warren, der offentligt har bekræftet, at han er interesseret i at købe sig ind i klubben.

Styregruppen byder Warrens engagement velkomment under forudsætning af, at han vil investere i klubben, efter at den er kommet tilbage på lokale hænder.

Sådan lyder det i en udtalelse, der er signeret af styregruppens frontmand, Henry Heiberg.

Styregruppen har indsamlet 50 millioner kroner via donationer fra virksomheder og privatpersoner under forudsætning af, at pengene går til at sikre en lokalforankret ledelse af klubben.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at styregruppen fortsat arbejder på at gennemføre en rekonstruktion, hvor klubben kommer tilbage på lokale hænder. Når den proces er gennemført, forhandler styregruppen meget gerne med potentielle investorer om klubbens fremtidige drift.

- Vi har meddelt David Warren, at han er meget velkommen til at indgå i reelle forhandlinger om et samarbejde om EfB. David Warren er klar over, at vi er villige til at lade ham og hans folk være de første, vi forhandler med.

- Vi har også meddelt ham, at det ikke kan komme på tale, at styregruppen afhænder kontrollen med klubben til andre indenfor en overskuelig fremtid, lyder det fra styregruppen.

Esbjerg ejes i dag af en amerikansk investorgruppe (EIL) anført af Paul Conway.

Hvis David Warren indgår i reelle samarbejdsdrøftelser med Conway og co., behøver Warren ikke ulejlige sig med at føre sideløbende drøftelser med den lokale styregruppe.

- Styregruppen har gennemført flere samtaler med David Warren. I de samtaler har David Warren meddelt os, at han ønsker opbakningen fra de lokale i Esbjerg. Vi har fået det indtryk, at Warren og hans folk er opmærksomme på, at alle, der holder af EfB, ikke ønsker en ny uvis periode.

- Vi håber og tror på, at David Warren vil lægge vægt bag sine ord og respektere ønsket om, at EfB skal tilbage på lokale hænder, før vi kan komme videre. Det er også vigtigt for os at gøre det klart, at vi ikke mener, at det er gangbart at spille på flere heste i denne sag.

- Vælger man at opsøge et samarbejde med Conway og EIL, så har man i vores optik også valgt side. I den situation har vi meget svært ved at se et samarbejde efterfølgende, skulle forsøget med EIL mislykkes, lyder det fra styregruppen.

23. februar blev Esbjerg sendt i rekonstruktion på begæring af en kreditor, EfB Ejendom, der har talsmanden for styregruppen, Henry Heiberg, i spidsen.

Efterfølgende har den amerikanske ejerkreds ikke formået at overbevise skifteretten om, at den har penge og en bæredygtig plan for fremtiden.

I den nuværende situation skal interesserede investorer nu fremlægge, hvordan de agter at drive og finansiere klubben i fremtiden. Derefter skal skifteretten tage en beslutning om det fremtidige ejerskab.

Ifølge JydskeVestkysten løber klubben tør for penge i løbet af foråret, og det er endda tvivlsomt, om der er midler til at betale lønninger ved udgangen af april, har avisen tidligere skrevet.

Esbjerg fører aktuelt 2. division suverænt og ligger til oprykning til landets næstbedste fodboldrække.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU