Kron billiger gennemførelse af råkold klassiker

19. APR 2024 • 10:25SPORT

Flèche Wallone blev gennemført på trods af regn, slud og kulde, og det var helt rigtigt, mener Andreas Kron.

Blot 44 cykelryttere gennemførte onsdag herrernes Flèche Wallone, der blev kørt under sjældent sete vejrforhold.

Regn, slud og temperaturer omkring frysepunktet ramte pludselig feltet, og adskillige ryttere måtte forlade løbet med symptomer på hypotermi. Blandt andre den danske mester Mattias Skjelmose.

Alligevel mener Lotto-danskeren Andreas Kron ikke, at det havde været korrekt at stoppe løbet.

- Det var nogle vilde vejrforhold at køre under. Men sådan er cykling. Nogle gange er vejret med os, og andre gange er det imod os, siger han.

Den Internationale Cykelunion (UCI) har en protokol for ekstreme vejrforhold, der kan føre til aflysning. Men den blev ikke taget i brug under endagsløbet.

- Det var godt, at løbet fortsatte. Der skete ikke noget helt vildt. I Danmark så man sikkert videoen af Skjelmose, men jeg tror, han har det godt nu.

- De havde ikke så meget tøj på, og så bliver det koldt. Det var meget, meget koldt, men ikke farligt. Løbene skal aflyses, hvis det er farligt at køre dem, siger han.

Rytterne på det belgiske mandskab var klædt godt på til opgaven - både bogstavelig talt og i overført betydning.

- Man kunne se de mørke skyer komme, men vi var forberedt på det. Vi havde allerede regnjakker på, før det begyndte at regne, og det ændrede løbet for os, forklarer Andreas Kron.

Kron så ud til at skulle spille en rolle i finalen, men punkterede på næstsidste omgang op ad Mur de Huy, og så var løbet kørt.

- Jeg var skuffet, men det er en del af cykling. Det var det værste tidspunkt at få en punktering, men nu ser jeg frem til søndag, siger han med henvisning til monumentet Liège-Bastogne-Liège.

Holdkammeraten Maxim Van Gils reddede til gengæld dagen for Lotto ved at blive nummer tre, og selv om han led, påvirkede det ham ikke dagen efter.

Et varmt bad og en tur i sauna gjorde underværker.

- Jeg frøs, men jeg var ikke ved at dø af kulde. Det var okay. Mine ben føltes gode under rekognosceringen torsdag, beretter belgieren.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU