Ishockeylandsholdet må undvære topscorer ved VM

17. APR 2024 • 12:42SPORT

Efter en skadesplaget sæson har målfarlige Nicklas Jensen meldt fra til VM i Tjekkiet.

Det danske ishockeylandshold må klare sig uden et af sine helt tunge navne ved VM i Tjekkiet i maj.

Forwarden Nicklas Jensen har nemlig meddelt landstræner Mikael Gath, at han ikke stiller op denne gang. Af samme årsag er han ikke med til landsholdets VM-forberedelser i Rødovre i denne uge.

- Ham kan vi stryge fra VM-truppen. Han er skadet og ikke til rådighed, siger Mikael Gath.

31-årige Jensen, der spiller for Rapperswil i den schweiziske liga, har haft en tung sæson med flere lange skadespauser.

Han spillede kun én af sin klubs sidste 11 kampe, inden sæsonen sluttede i begyndelsen af marts.

- Han er normalt en af vores topspillere, så det er et superærgerligt afbud, siger Mikael Gath.

- Men det går simpelthen ikke. Planen er i stedet, at han skal blive helt klar og frisk, så vi kan bruge ham i OL-kvalifikationen i august, lyder det fra landstræneren.

Med Nicklas Jensen mister landsholdet, det tætteste man kommer på en målgaranti ved VM.

Den skudfarlige midtjyde har scoret i samtlige sine hidtidige syv VM-turneringer siden debuten i 2013. Med i alt 19 fuldtræffere mangler han kun et mål i at tangere pensionerede Kim Staals danske rekord for flest mål ved A-VM.

Ishockeylandsholdet åbnede i sidste uge VM-træningslejren med en sejr og et nederlag mod Norge. I den kommende uge venter yderligere to kampe mod nordmændene, inden forberedelserne slutter med en testkamp i Polen 7. maj.

Fire dage senere går det danske hold på isen i Prag til første VM-kamp mod Østrig. Derefter skal holdet op imod Canada, Norge, Tjekkiet, Storbritannien, Schweiz og Finland.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU