Hamilton føler med fans over dræbt Formel 1-spænding

30. SEP 2022 • 03:43SPORT

Kampen om Formel 1-verdensmesterskabet kan vindes allerede i weekenden. Det er en skam, mener Lewis Hamilton.

Hollandske Max Verstappen kan med en førsteplads i weekendens grandprix i Singapore for anden gang i karrieren kalde sig verdensmester i Formel 1.

Formår han det, kan han således køre søndagsture i de fem udestående løb. Han vil stadig være verdensmester, når sæsonen slutter.

Og det er synd og skam, mener Lewis Hamilton, som kører for Mercedes.

Den syvdobbelte verdensmester siger, at han har ondt af Formel 1-fans, fordi kampen om mesterskabet kan slutte så tidligt i sæsonen.

- Sidste år trak spændingen ud helt til sidst. Det var intenst for alle, og det er aldrig fedt, når sæsonen afsluttes før tid, siger den syvdobbelte verdensmester.

Han erkender, at det selvfølgelig er skønt for racerkørerne som sportsudøvere at kunne sætte punktum for sejren tidligt.

- Men for sporten er det ikke så godt. Derfor er jeg også taknemmelig for at have 2008, hvor det varede frem til de sidste 17 sekunder, og sidste år var det selvfølgelig lidt af det samme. Lad os håbe, at det bliver en smule bedre i fremtiden, siger Hamilton.

Hamilton vandt i 2008 verdensmesterskabet efter en afgørende overhaling på sidste omgang. Det mesterskab og det i 2014 er de eneste af hans syv, som er blevet vundet ved sæsonens afsluttende grandprix.

Verstappen har vundet 11 ud af 16 grandprixer i indeværende sæson, og han fører over rivalen Charles Leclerc fra Ferrari med 116 point. Han skal bruge en førsteplads ved grandprixet i Singapore, hvis han skal lukke mesterskabskampen på søndag.

Startskuddet lyder søndag klokken 14.00 dansk tid.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU