Astrup og Skaarup banker landsmænd i EM-finale

14. APR 2024 • 15:52SPORT

Kim Astrup og Anders Skaarup vandt EM-finalen over Andreas Søndergaard og Jesper Toft med 21-16, 21-15.

Herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup kan for anden gang i karrieren kalde sig for europamestre i badminton.

Søndag eftermiddag levede fjerduoen op til favoritværdigheden i EM-finalen mod landsmændene Andreas Søndergaard og Jesper Toft i Saarbrücken.

Astrup og Skaarup vandt med 21-16, 21-15 i løbet af lidt over en halv times anstrengelser på det grønne gulv.

Den stærke duo vandt også EM tilbage i 2018, men siden har henholdsvis et russisk og et tysk par taget EM-guld.

Hurtigt fik favoritterne overtaget i søndagens finale, og ved at vinde fem dueller i træk efter stillingen 4-4, fik Astrup og Skaarup skabt et komfortabelt hul.

I tillæg begyndt Søndergaard og Toft at diskutere taktik og placeringer på banen, mens Astrup og Skaarup scorede flere nemme point og kørte første sæt sikkert hjem.

Der var klare ligheder mellem de to sæt, for også i andet sæt fik Astrup og Skaarup hurtigt oparbejdet et forspring, som deres yngre landsmænd ikke kunne gøre noget ved.

Midtvejs i sættet førte Astrup og Skaarup 11-4, og det blev siden vekslet til seks matchbolde. På den anden af dem smashede Kim Astrup sejren hjem.