Amerikansk stjernefrø overfører skierfaring til cyklen

18. AUG 2022 • 06:30SPORT

Stortalentet Magnus Sheffield kom først i gang med at cykle sent. Nu fører han PostNord Danmark Rundt.

Magnus Sheffield kan lidt af det hele.

Den 20-årige cykelrytter, der også er god på banen, har i år hentet sine første tre professionelle sejre på landevejen.

Først på året vandt han en bjergetape i det spanske løb Ruta del Sol, senere den belgiske semiklassiker De Brabantse Pijl, og onsdag viste han så sine evner på enkeltstarten, da han var bedst på 2. etape af PostNord Danmark Rundt.

Med andre ord er Ineos-amerikaneren i gang med en lovende debutsæson på World Touren, selv om det er under fem år siden, han begyndte at cykle på seriøst plan.

I de tidlige ungdomsår brugte han meget af tiden som alpin skiløber, og nogle af evnerne herfra har han taget med på cyklen.

- Jeg er en meget detaljeorienteret person. Specielt i forberedelsen til enkeltstarten, og når jeg kører dem. Jeg er meget fokuseret, og det skal man være hele tiden. Det betaler sig helt klart.

- Langrendsløb ville nok have overlappet bedre, men jeg har evnerne til at memorere ruterne. Jeg kørte kun et par omgange i morges (onsdag, red.), men jeg følte mig godt tilpas i svingene og på ruten generelt, siger han.

Spoler man tiden et år tilbage, var Remco Evenepoel den helt store stjerne i Danmark Rundt. Ligesom Sheffield begyndte Evenepoel først at køre i en relativt sen alder, men amerikaneren vil ikke sammenligne sig med det belgiske stortalent.

- Remco er en exceptionel person og atlet. Men han er også en ener. Jeg mener på ingen måde, at jeg er den næste Remco, men jeg tror, at man ser et skifte inden for cykling, hvor det er muligt at være succesfuld i en ung alder.

- Det kræver dog også en masse hårdt arbejde, og man kan ikke bare komme ind i sporten. Jeg har omringet mig med mange gode mennesker og truffet nogle gode beslutninger, siger han.

Magnus Sheffield er vokset op i USA, men har en norsk mor. Efter sin sejr onsdag demonstrerede han i et interview på scenen, at han også kan tale flydende norsk.

Sheffield er iført den blå førertrøje, når rytterne torsdag ruller afsted fra Otterup på 3. etape.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU