Undersøgelse af Lizette Risgaard åbner for flere henvendelser

2. MAJ 2023 • 17:36INDLAND/KRIMINAL

Lizette Risgaard trak sig som FH-formand efter krænkelsesanklager. Kromann Reumert skal stå for undersøgelse.

Frem til 15. juni vil advokatfirmaet Kromann Reumert undersøge krænkelsesanklager, der den seneste tid har været rettet mod tidligere formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard.

Det skriver FH på organisationens hjemmeside.

Advokatundersøgelsen blev iværksat fredag, men tirsdag er rammerne for undersøgelsen blevet godkendt af FH's forretningsudvalg.

Tirsdag eftermiddag er det godkendte kommissorium, rammerne for undersøgelsen, blevet offentliggjort på FH's hjemmeside.

Advokatfirmaet Kromann Reumert, der skal undersøge Lizette Risgaards grænseoverskridende adfærd, åbner for en bred undersøgelse.

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) skriver, at "undersøgelsen vil omhandle de sager, der har været omtalt i pressen, samt de yderligere sager, som måtte tilgå Kromann Reumert som led i undersøgelsen."

Derudover fremgår det, at undersøgelsen også vil komme omkring, hvordan FH selv har håndteret de enkelte sager.

Kromann Reumert skal, ifølge kommissoriet, foretage en bevismæssig vurdering af de oplysninger, advokatfirmaet kommer i besiddelse af.

Samtidig skal advokaterne vurdere om de episoder, der kan dokumenteres, bryder med FH's "Kodeks for Adfærd" og arbejdsmiljøretlig regulering.

Advokatundersøgelsen er sat i værk efter flere dages stor uro i organisationens og organisationens bagland, da Ekstra Bladet og Berlingske bragte artikler om unge mænd, der berettede om grænseoverskridende og upassende oplevelser med Lizette Risgaard.

En række forbund trak støtten til hende, herunder fagforbundet HK med dets godt 226.000 medlemmer.

Lizette Risgaard oplyste, at hun trak sig fra formandsposten søndag morgen. Men advokatundersøgelsen skal fortsat komme til bunds i anklagerne og eventuelle yderlige sager.

Indtil 31. maj 2023 er der åbent for bidrag til undersøgelsen, skriver FH.

Man kan henvende sig direkte til Kromann Reumert eller gennem FH's whistleblowerordning.

I kommissoriet skriver Kromann Reumert, at FH's forretningsudvalg skal sende en officiel opfordring til alle, der menes at have været udsat for Lizette Risgaards krænkende adfærd, eller haft kendskab til håndtering i FH.

Opfordringen lyder også til personer, der har haft eller har kendskab til FH's håndtering af enkelte sager.

Advokatfirmaets kontaktpersoner i FHs forretningsudvalg vil være Elisa Rimpler fra Bupl, Henrik W. Petersen fra Blik- og Rørarbejderforeningen og Ole Wehlast fra Fødevareforbundet NNF.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU