OVERBLIK: Forbund bakker op om Risgaards formandsstop

30. APR 2023 • 13:25INDLAND/KRIMINAL

Det var godt, at Lizette Risgaard søndag trak sig som FH-formand, mener forbund. Undersøgelse skal fortsætte.

Det var den rigtige beslutning, at Lizette Risgaard søndag morgen meddelte sin afgang fra formandsposten i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Sådan lyder konklusionen fra en række forbund under FH.

Få et overblik her:

* Anja C. Jensen, formand for HK:

- Det her er en skæbnestund for vores fælles fagbevægelse. Men der er ingen over, ingen under fællesskabet. Derfor er det den rigtige beslutning, at Lizette Risgaard trækker sig.

- Jeg er ked af, at hun i sidste ende blev magtblind for egen adfærd. Men det er bare ikke det, det handler om. Det handler om at passe på dem, der haft modet til at tale magten imod.

* Elisa Rimpler, formand for Bupl:

- På grund af de handlinger, som er beskrevet, var tilliden til Lizette Risgaard som formand for FH ikke længere til stede. Derfor er det den rigtige beslutning.

* Charlotte Hougaard, landsformand i Forsikringsforbundet:

- Med de forhold, som vi fået beskrevet, har vi i Forsikringsforbundet svært ved at se, at Lizette Risgaard på en troværdig måde kunne fortsætte som formand for FH. Vi mener derfor, at det er den rigtige beslutning, at Lizette Risgaard har valgt at trække sig.

- Vi har en klar holdning i Forsikringsforbundet til, at vi ikke accepterer krænkende adfærd. Vi ønsker fortsat at få gennemført en advokatundersøgelse af sagen, så vi får den grundigt belyst.

* Mona Striib, forbundsformand i FOA:

- Det er en rigtig beslutning, at Lizette trækker sig som formand. Som forløbet har været, kan troværdigheden ikke genvindes.

- Vi skal naturligvis stadig have en advokatundersøgelse af sagen, så vi får fuld klarhed over, hvad der er sket, og om der har været et systemsvigt.

* Grete Christensen, formand i Dansk Sygeplejeråd:

- Jeg ser Lizettes afgang som nødvendig, sådan som situationen har udviklet sig hen over de seneste par døgn. FH's troværdighed er sat på spil på grund formandens adfærd, og derfor er det den eneste vej, at hun trækker sig.

- Jeg vil gerne appellere til alle i fagbevægelsen og opfordre til sammenhold. Vi har brug for et stærkt fællesskab nu og i fremtiden.

* Henrik W. Petersen, formand for Blik- og Rørarbejderforbundet:

- Med baggrund i de diskussioner, vi har haft i FH's forretningsudvalg, og de udmeldinger, der har været i pressen, mener jeg, at det er den rigtige beslutning, Lizette har truffet.

Kilder: Pressemeddelelser og udtalelser fra forbundene.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU