Kongeparret har indledt deres besøg i Grønland

29. JUN 2024 • 16:38INDLAND/KRIMINAL

Kongeparret er efter en smule forsinkelse landet sikkert i Grønland, hvor de har indledt deres besøg.

Kong Frederik og dronning Mary er lørdag formiddag landet på Pituffuk Space Base i Grønland og har dermed indledt deres første officielle besøg i landet med de nye kongelige titler.

Det skriver det grønlandske medie KNR.

I otte dage skal parret besøge flere dele af selvstyret.

Ved landingsbanen blev de blandt andet taget imod af formanden for Naalakkersuisut, der er Grønlands regering, Muté B. Egede, Rigsombudsmanden og andre fra det officielle Grønland, skriver KNR.

Derudover var flere borgere ifølge mediet mødt op for at tage imod det danske kongepar. De stod klar med flag, selv om parret var en smule forsinket på grund af dårligt vejr ved vestkysten.

Kong Frederik var iført en blå anorak, mens dronning Mary var klædt i sort og havde en beigefarvet jakke på ved ankomsten. Det viser billeder på KNR.

Parret begynder deres besøg i den nordlige del af Grønland. Her skal de besøge Grønlands nordligste by, Qaanaaq - tidligere kendt som Thule - hvor kongen i 2000 indledte og afsluttede sin Sirius-ekspedition.

Derefter skal parret sejle med kongeskibet "Dannebrog" fra den ene by, bygd og ø til den næste.

Derudover skal de blandt andet tage del i et løb, der minder om det kongelige løb Royal Run. Det sker søndag eftermiddag, hvor kong Frederik skal igangsætte løbet i Qeqertarsuaq for alle øens beboere.

Løbet kaldes Qeqertarsuaq Race, Family Mile.

Kong Frederik og dronning Marys yngste børn, tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine, er også ankommet til Grønland. Det skriver DR.

Parret er i Grønland fra lørdag den 29. juni til lørdag den 6. juli.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU