Trumps sociale medie brager frem i sin debut på børsen

26. MAR 2024 • 17:40ERHVERV/POLITIK

Donald Trumps formue ser ud til at vokse med milliarder, efter at hans sociale medie har fået debut på børsen.

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump sidder formentlig og gnider sig i hænderne i øjeblikket.

Han kan nemlig se med fra sidelinjen, mens selskabet bag hans sociale medie, Truth Social, har fået en særdeles god start på sit børsliv.

Tirsdag debuterer aktien således med en stigning på mere end 35 procent. Det er realiteten omkring klokken 17.30 dansk tid - cirka to timer efter børsåbning i USA.

Det betyder ifølge nyhedsbureauet Reuters, at markedsværdien af Trump Media & Technology Group ligger omkring 9,3 milliarder dollar. Det svarer til knap 64 milliarder kroner.

Dermed ser den tidligere præsidents formue på papiret ud til at vokse med milliarder.

Trumps ejerandel af selskabet er 58 procent, hvilket med den nuværende aktiekurs svarer til cirka 37 milliarder kroner.

Thomas Hayes, der er stifter af og formand for kapitalfonden Great Hill Capital, mener, at entusiasmen fra investorer skal ses i lyset af den støtte, som Trump generelt lever godt af.

- Denne værdiansættelse er nok mere et udtryk for tilhængernes entusiasme for Trump end et rimeligt skøn over de underliggende forretningsudsigter, siger han til Reuters.

Børsnoteringen er kommet i stand, efter at hans medieselskab for nylig fusionerede med selskabet Digital World Acquisition.

Digital World Acquisition Corp er en såkaldt SPAC.

SPAC står for "special purpose acquisition company" og kan beskrives som en tom børsskal, der er startet op alene med det formål at finde et selskab, der ikke er børsnoteret, for at købe en andel i det.

Det er dog ikke sikkert, at pengene fra børsnoteringen kan bruges lige med det samme. Det skrev AP fredag i forbindelse med godkendelsen af fusionen.

Der er en bestemmelse, som forhindrer Trump i at sælge sine aktier i mindst seks måneder.

Trump kan dog muligvis forsøge at få et lån baseret på aktiernes værdi.

Ifølge BBC vurderede analytikere dog fredag, at det beløb, han vil kunne låne, vil være et stykke under aktiernes værdi, da der også er en risiko ved at udstede lånet.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU