Lavsæson giver Norwegian forventede røde tal på bundlinjen

25. APR 2024 • 07:45ERHVERV/POLITIK

Luftfartsselskabet Norwegian opnåede et driftsresultat på minus 763 millioner norske kroner i første kvartal.

Det er svært at tjene penge i første kvartal som luftfartsselskab, og det understreger regnskabet for Norwegians første tre måneder i år.

Selskabet kommer ud af kvartalet med et minus på driften på 763 millioner norske kroner, svarende til 484 millioner danske kroner.

Driftsresultatet er en forbedring af det tilsvarende facit for samme periode sidste år, der endte med et driftsunderskud på 916 millioner norske kroner.

Det glæder Geir Karlsen, der er administrerende direktør i Norwegian.

- Forbedringen fra 2023 er et klart tegn på, at vores tiltag på både indtægts- og omkostningssiden fungerer og tager os i den rigtige retning, siger han i en kommentar til regnskabet.

Årsagen til de røde tal er, at Norwegian flyver med begrænset vinterprogram og først for alvor har skruet op for antallet af afgange til blandt andet Sydeuropa 31. marts.

Den svækkede norske krone påvirker også regnskabet negativt, ligesom voldsomt vejr også har givet udfordringer i driften.

At underskuddet ikke kommer bag på ledelsen, understreges af, at forventningerne til året som helhed er uforandret.

Selskabet forventer fortsat at levere et driftsresultat i intervallet 2,5 milliarder og 3,2 milliarder norske kroner.

Norwegian-koncernen består ud over Norwegian også af det mindre, norske regionale selskab Wiederøe, der blev opkøbt og formelt overtaget 12. januar i år.

Norwegian ejer 87 fly, og Wiederøe ejer 49 af slagsen. Tallene kunne have været højere, hvis ikke det var for flyproducenten Boeing, der er bagud med leveringerne af nye fly.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU